BILETE

ARCUB în parteneriat cu Unteatru organizează pe 21 mai de la ora 19:00, spectacolul Eine Kleine Nachtmusik ce va avea loc pe scena Sălii Mari a Hanului Gabroveni.

În interpretarea actorului Lari Giorgescu, one-man-show-ul „Eine Kleine Nachtmusik” revizitează muzica lui W.A. Mozart pe textele lui Gigi Căciuleanu pentru a crea un alt fel de teatru. Spectacolul foloseşte, de asemenea, un fragment din scenariul original de comedia dell’arte aparţinând lui Mozart, dedicat Artistului şi întâlnirilor cu personajele sale. Coregraful Gigi Căciuleanu propune o incursiune în lumea geniului mozartian cu spectacolul de teatru coregrafic „Eine Kleine Nachtmusik”.

„Lari Giorgescu sugerează excelent, dialogul Artistului cu personajele întâlnite. Actorul gândește la nuanță și substrat replica rostită pe care o acompaniază uimitor prin limbajul trupului în mișcare. Personajul său Artistul amintește de desenul «omului Renașterii» crucificat prin vibrațiile trupului prin care ilustrează cuvântul și muzica. Lari Giorgescu nu dansează, «vorbește» gestual prin fibra corpului. În fiecare moment, imaginea generală a reprezentației, completată și prin light desingn-ul lui Dragoș Mărgineanu, transmite emoție, provoacă la judecarea simbolurilor ilustrate de interpret. Eine Kleine Nachtmusik este un on man show cum rar se poate întâlni, de rafinament cultural, datorat unor creatori de excepție.”Ileana Lucaciu

Autorul spectacolului, coregraful Gigi Căciuleanu declara despre spectacol: „Eine Kleine Nachtmusik este o metaforă a «singurătăţii creatorului de cursă lungă», cea a unui solitar Om-Artist, Artist-Om, fără vârstă, Veşnic-Copil, dar în acelaşi timp, şi Bătrân-Filozof-Înţelept, Jongleur şi Alchimist. […] Între James Dean şi Pitagora, personajul piesei «Eine Kleine Nachtmusik» nu e (numai) Mozart, Amadeus sau Wolfgang… e o metaforă”.

Eine Kleine Nachtmusik

Teatru Coregrafic
Un spectacol de Gigi Căciuleanu
Muzica: W.A. Mozart

Cu: Lari Giorgescu
One-man-show

Texte: Gigi Căciuleanu
şi un fragment de scenariu original de Comedia Dell’Arte aparţinând lui W.A. Mozart

Scenografia: Vladimir Turturică
Light Design: Dragoș Mărgineanu

O coproducţie: Unteatru, Artproduction Foundation
& Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, Kult Studio, JTI

Proiect co-finanțat de AFCN

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe arcub.ro, bilet.ro sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90. Preț: 50 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 35 lei (Categoria II).

Spectacolul face parte din Stagiunea Artelor Performative de la ARCUB.

Stagiune Plăcută de Radio Guerrilla

Foto: Adi Bulboacă