BILETE ONLINE

 

George Dumitriu (RO/NL) – chitară, vioară, violă

Mattia Magatelli (IT) – contrabas, chitară bas

Kristijan Krajnčan (SI) – baterie, violoncel

 

DESCRIERE

„O atmosferă captivantă, inspirată de folclorul românesc și construită pornind de la universul proverbelor translatat în improvizația muzicală liberă”. – All About Jazz

 

Comparativ cu albumul de debut, Future Nostalgia, DUMItRIO adaugă vioara, viola și violoncelul formulei clasice de chitară – contrabas – tobe și creează, în cel de-al doilea album, Proverbe, o atmosferă magică cu iz românesc. Obținând o bursă (FPK) pentru compoziția albumului, George Dumitriu îmbogățește repertoriul trioului cu elemente din folclorul oral și muzical românesc. Noul album este construit pe baza a patru proverbe rostite de bunica compozitorului, redate ciclic și integrate în improvizații dinamice de “broken grooves” și “loop-uri multi-layered”.

Cei trei muzicieni europeni (România, Italia, Slovenia) s-au cunoscut la Groningen, în nordul Olandei, și au concertat împreună în săli prestigioase precum Bimhuis Amsterdam, Konzerthaus Berlin sau la festivaluri precum 12Points (Dublin), Akbank Jazz (Istanbul), Gărâna Jazz. Fundația pe care grupul DUMItRIO construiește este jazzul, însă arhitectura este alcătuită din elemente de muzică clasică, post-rock, alternativ, electro, folclor, fusion, iar improvizația spontană și dinamica extremă sunt caracteristici de nelipsit în concertele trioului.

 

George Dumitriu

 

Cu o intensă activitate concertistică, băcăuanul George Dumitriu este prezent ca violist, violonist, ghitarist și compozitor pe scena Europeană de jazz și muzică improvizată. Absolvent la vioară al Conservatorului din București,  unde a urmat și cursurile de jazz la clasa lui Mircea Tiberian, își continuă studiile concentrându-se pe ghitară, în New York și în Olanda, iar actualmente este profesor de ghitară jazz la Conservatorul din Amsterdam. Dumitriu a susținut turnee și concerte în săli prestigioase precum Konzerthaus (Berlin), Bimhuis, Muziekgebouw, Concertgebouw (Amsterdam), Porgy&Bess (Viena), Flagey Hall (Bruxelles). Colaborări importante: Ambrose Akinmusire, Peter Herbolzheimer, Dick Oatts, Michel Godard, Brussels Jazz Orchestra, Francesco Bearzatti, Benny Golson.

George Dumitriu concertează frecvent pe scenele de festival împreună cu cântăreața Sanem Kalfa (câștigătoarea premiului Montreaux Jazz), Alex Simu Quintet, Kaja Draksler Octet, platforma music-theater I/O, Native Aliens și este membru fondator al Romanian Jazz Network.

 

Mattia Magatelli

 

Mattia Magatelli este unul dintre cei mai importanți basiști italieni din generația tânără, începând studiul contrabasului autodidact. A studiat la “Civic school of jazz” din Milano, iar ulterior s-a mutat în Roma unde a câștigat bursa IASJ oferită de Siena Jazz și a format VMW Trio și European Jazz Motion Trio. Câștigă premiul Bergamo Jazz, iar ulterior se mută în Olanda unde face parte din grupuri internaționale (Sri Januraga Trio, BadBooshBand, Kaja Draksler Quintet). A colaborat cu Franco Cerri, Guido Manusardi, Billy Cobham, Alex Sipiagin, Mark Gross, Francesco Bearzatti iar principalul lui proiect actual este Dialoganduò.

 

Kristijan Krajnčan

 

Bateristul, violoncelistul și regizorul de film sloven Kristijan Krajnčan este un reprezentant de seamă al generației sale, ca semifinalist al prestigioasei competiții Thelonius Monk din Washington, SUA. A studiat în Ljubljana, Groningen, Amsterdam și New York arătând o deosebită versatilitate stilistică. Ca baterist și celist apare pe nu mai puțin de 26 de albume, cu o bogată activitate de turneu în Europa, SUA, Asia, Indonezia, Orientul mijlociu, Africa. A compus partituri muzicale pentru 3 filme de lung metraj și 9 scurt metraje.

Albumul lui de debut ca lider, Siberian Bear, îi are ca invitați pe Ambrose Akinmusire și Jimmy Greene.

Krajnčan este fondatorul proiectului interdisciplinar Hidden Myth iar recentul proiect solo DrummingCellist se bucură de atenție internațională.

 

IMPORTANT

  • Spectacolele / Concertele încep la ora anunțată și marcată vizibil pe bilet.
  • Nu este permis accesul publicului după începerea reprezentației.
  • În cazul întârzierii, biletele își pierd valabilitatea și nu pot fi schimbate pentru o dată ulterioară.
  • Pentru o bună desfășurare a spectacolelor/concertelor vă rugăm să închideți telefoanele mobile pe toată durata acestora.
  • Fotografiatul și filmatul în timpul spectacolelor/concertelor sunt interzise.

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB, în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria Mihai Eminescu, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online pe https://arcub.ro/bilete-2/, www.bilet.ro.

PROGRAM CASA DE BILETE ARCUB (Str. Lipscani 84-90):

  • Luni – închis, Marți-vineri 15:00 -20:00;
  • Sâmbătă și duminică – cu două ore înainte de spectacol/concert;
  • Telefon: 0732 669 928;
  • E-mail: casadebilete@arcub.ro