Pe 21 mai, la ora 19:30, DoR (Decât o Revistă) aduce în premieră la București, OMG: Organisme modificate genetic, cel mai recent spectacol al regizoarei Ioana Păun, montat la Teatrul „Andrei Mureșanu”, din Sfântu Gheorghe și inspirat din fapte reale.

Spectacolul va avea loc la Sala Mare, ARCUB și face parte din seria evenimentelor DoR prezintă, prin care DoR oferă publicului bucureștean ocazia să ia parte la spectacole de teatru, dans sau la proiecții de filme documentare românești, care au rar șansa de a fi văzute.

O femeie musulmană este fotografiată moartă lângă Dunăre și ajunge pe coperta unei reviste germane. Autoritățile reacționează emoțional în administrarea adevărului, dar realitatea iese la iveală: femeia în burka fusese, de fapt, lăsată să moară. Ortodocși, musulmani, polițiști, procurori, jurnaliști, artiști, săteni ajung să revendice cu toții bucata de pământ de 20 de metri pătrați unde fusese găsită femeia. OMG reunește referințele culturale și imaginile care ne construiesc identitatea și încearcă să provoace o exorcizare a acelor atitudini care duc la războaie culturale, pentru ca, la final, sala de spectacol să se transforme într-o arenă politică în care spectatorii sunt confruntați cu realitatea.

Spectacolul a avut premiera în septembrie 2017, iar în 2019 va pleca într-un turneu în Franța.

Pagina de Facebook a evenimentul DoR prezintă OMG este aici.

Biletele se pot cumpăra de pe site-ul Eventbook.ro.

Durata spectacolului: 1h 40

*** spectacol nerecomandat persoanelor sub 18 ani

DoR prezintă OMG: Organisme modificate genetic e un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Despre Ioana Păun, regizoarea spectacolului:

Ioana Păun (n. 1984, România) este regizoare care lucrează și cercetează internațional, cu studii în teatru și arte performative la UNATC București și Goldsmiths Londra. Munca ei explorează comportamentele oamenilor aflați în situații economice, politice, de sănătate – extreme. Ioana a fost nominalizată în 2016 pentru cel mai bun proiect social din România. Alături de activitatea ei în teatru, Ioana conduce Programul de Arte Performative al MNAC.

Despre DoR (Decât o Revistă):

DoR este o revistă trimestrială de jurnalism narativ care publică povești despre cum trăim azi și care explorează familiarul realității românești, experiențele și trăirile care ne sunt comune. Azi, DoR este un brand media cu manifestari în print, online, audio și evenimente.

//

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.