O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coșmarul aventurierului. DON JUAN INFERNO vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează superb cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București,  spectacolul se va juca în avanpremieră pe 9 și 10 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batiște nr. 14.

Don Juan a murit, însă călătoria acestui veșnic seducător continuă în lumea cealaltă. Însetat de exces, trăindu-și viața într-o totală libertate de expresie în care îmbină cu succes violența erotică cu tandrețea fermecătoare și umorul spontan cu cinismul demonic. Acest anti-erou care duce o viață duplicitară este același Don Juan pe care acest spectacol vi-l dezvăluie într-o altă ipostază – obosit de păcat, pe drumul spre infern, înconjurat de toate femeile pe care le-a iubit în viață. Asaltat de ispite, înspăimântat de Judecata de Apoi, Don Juan caută salvarea în starea de siguranță a iubirii constante a Elvirei, soția sa.

DON JUAN INFERNO este un spectacol seducător care se trăiește intens și nu poate fi povestit în cuvinte pentru că este o experiență lirică, în care energia de pe scenă are forța de a stârni senzații.

”Stăpânul meu, Don Juan, e cel mai mare ticălos pe care l-a răbdat pământul, un turbat, un diavol, un păgân spurcat, un eretic, care nu crede nici în paradis nici în iad. Căsătoria pentru el e un fleac, o capcană cu care prinde femeile frumoase. Se însoară la nimereală, cu cine îi cade în plasă: văduvă sau fecioară, târgoveață sau tărancă, de e laie, de-i bălaie.”

(MONOLOGUL LUI SGANARELLE din piesa „Don Juan”, de Molière)

 

DON JUAN INFERNO  – poem teatral coregrafic

După o idee originală de Maria Popa

Don Juan – Claudiu Bleonț

Comandorul/Umbra lui Don Juan – Marian Horhotă

Donna Elvira – Diana Bejan

Donna Ana – Galea Bobeicu

Celestina – Simona Dabija

Miranda – Giorgiana Ursachi

 

Coregrafia și conceptul artistic: Maria Popa

Scenariul și regia artistică: Anda Tăbăcaru Hogea

Coordonare artistică, scenografie, proiecții și lighting design: arh. Cătălin I. Arbore

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

Preţ: 35 lei (Categoria I) şi de 25 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, RRI România, Radio București FM, BlitzTv

Parteneri media online: Modernism.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, orasulvechi.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, getlokal.ro, Calendar Evenimente, Cărturești