Iubitorii de animale își dau întâlnire la „Domestic” –

proiecție specială și dezbatere

 

Stăpânii de câini, pisici, papagali, porumbei, canari, hamsteri și orice alte animale sunt invitați să vadă, în avanpremieră, o comedie în care se vor regăsi: „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru. O poveste dulce-amăruie despre oameni şi animalele care îi iubesc necondiţionat, „Domestic” intră în cinematografele din țară din 22 martie.

 

Luni, 18 martie, de la ora 19.00, în sala ArCuB (Batiște, nr. 14) din București, filmul va fi proiectat în avanpremieră, special pentru iubitorii de animale. Proiecția va fi urmată de o dezbatere pe tema interacțiunii om-animal, la care vor lua parte Alina Rusu, doctor în studiul comportamentului animal, psiholog și președinte al Asociației Române de Activități și Terapie Asistate de Animale, Victor Chitic – specialist în terapie asistată de animale, Vintilă Mihăilescu – antropolog, Cristina Corciovescu – critic de film, și Robert Caraman – instructor dresor, managerul Ringstar Club.

 

Participanții la dezbatere vor discuta, printre altele, despre cum funcționează terapia asistată de animale, care sunt rezultatele ei documentate, și de ce au și animalele nevoie, ca și stăpânii lor, de psiholog. Spectatorii vor avea ocazia să povestească experiențe personale și să le pună întrebări invitaților, pe tema deschisă de „Domestic”.

 

„Filmul «Domestic» completează, în maniera artistică, o idee susținută de numeroase studii științifice: interacțiunea cu animalele poate îmbunătăți fericirea subiectivă a oamenilor și poate crește semnificativ nivelul satisfacției în viață”, spune Alina Rusu, cea care a inițiat, în premieră în România, un curs postuniversitar de Terapia și Activitățile Asistate de Animale, autoare a cărții „Interacțiunea om-animal. Elemente de etologie aplicată și terapie asistată de animale” (Ed. Bybliotek, 2012).

 

 „Să ne uităm puţin în jurul nostru: câţi oameni sunt în parcuri şi pe străzi cu animale, câţi dintre vecinii noştrii nu au măcar un acvariu sau un papagal, uitaţi-vă cât de mult sunt prezente în viaţa noastră animalele, de la reclamele TV, la cântece, sigle, în numele de familie, poveşti, filme, etc. Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi ne mâncăm în acelaşi timp, la propriu, animalele”, declară regizorul Adrian Sitaru.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Evenimentul este organizat în colaborare cu organizația Vier Pfoten.

În „Domestic”, protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel. Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).  

Trailerul filmului:

 http://www.youtube.com/watch?v=sog9bvuYZHI&feature=youtu.be