Despre picturi murale, design grafic și comunitatea locală a creativilor la conferința #CePunemÎnRamă?
Una dintre puținele școli de design și ilustrație din România, Visual Playground vine la ARCUB pentru a doua conferință din seria #CePunemÎnRamă? din acest an. Marți, 24 aprilie, de la ora 18.30, în Sala Librărie a centrului cultural, fondatoarele Visual Playgroung Paula Rusu și Ioana Șopov discută în cadrul conferinței Making a Mural with Visual Playground despre realizarea în 2017 a unui mural în curtea UAUIM semnat de artistul olandez Hedof.
Seria de conferințe #CePunemÎnRamă? Este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Intrarea este liberă.
Crearea muralului de la Universitatea de Arhitectură a făcut parte din ediția de anul trecut a școlii de vară Visual Playground. Una dintre cele mai dinamice ediții, Visual Playground 2017 a inclus, pe lângă atelierele intensive și conferințele tematice susținute de profesioniști internaționali în graphic design, animație, lettering, ilustrație, și realizarea picturii murale în centrul Bucureștiului, realizată de Hedof, unul dintre invitații anului 2017. Deși ideea a luat naștere la brainstormingul pentru ediția 2016 Visual Playground, s-a pus în practică un an mai târziu. Paula Rusu și Ioana Șopov povestesc la conferința Making a Mural with Visual Playground de la ARCUB cum a apărut această idee și cum s-a transformat în realitate.
Paula Rusu
Paula Rusu este inițiatorul proiectului Visual Playground din cadrul Asociației VIP și președintele actual al Asociației Visual Playground. Îmbină cu succes experiența de art director și designer grafic cu ilustrația și, nu în ultimul rând, cu rolul de project manager pentru Visual Playground. Din 2015 lucrează ca freelancer iar în timpul liber visează la ediții din ce în ce mai mari ale evenimentelor VP.
Ioana Șopov
Ioana Șopov este unul din co-fondatorii Asociației Visual Playground. Deși era pasionată de desen și grafică de mică, a participat în 2010 la prima ediție Visual Playground și atunci a luat decizia fermă să devină ilustrator profesionist. Lucrează de peste 6 ani în domeniul ilustrației iar din 2016 și-a adăugat și animația în portofoliu. Din 2015, alături de echipa Asociației Visual Playground, organizează evenimente care să-i ajute pe alții să-și urmărească pasiunile așa cum a ajutat-o pe ea primul VP.
Visual Playground
Visual Playground s-a născut în acte ca ONG în 2015, deși conceptul datează din 2010 când Paula Rusu a organizat prima serie de ateliere creative în cadrul asociației VIP. Scopul Visual Playground este să ofere pasionaților și profesioniștilor din spațiul creativ local acces la ateliere și conferințe susținute de nume cu prestanță internațională în domeniile creative. Prin evenimentele organizate de VP aceștia își doresc să susțină comunitatea locală de artiști grafici, designeri, animatori și nu numai, oferindu-le șansa de a se conecta atât la pulsul spațiului creativ internațional dar și de a dezvolta relațiile dintre ei și a forma colaborări inedite pe plan local.
Seria de conferințe #CePunemÎnRamă?
Inițiată în 2017, seria de conferințe #CePunemÎnRamă? se adresează atât celor activi în industriile creative, în instituțiile culturale și în scena de artă, cât și tuturor celor care doresc să conștientizeze rolul creativității în societate.
Programul de conferințe de la ARCUB funcționează ca un mediu de analiză și schimb de idei al cărui scop este conștientizarea diferitelor fațete, pragmatice și estetice, ale comportamentelor creative contemporane.
Cu un caracter interdisciplinar, #CePunemÎnRamă?abordează probleme de antropologie culturală, de discernământ estetic și de responsabilitate, prezentând exemple integrate din artă, design, arhitectură, cercetare, care pot conduce audiența la o privire lucidă în sensul creației și creativității.