Vineri, 22 ianuarie, de la ora 19:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București  inaugurează un nou an în care proiectele frumoase prind viață printr-un concert plin de eleganță și rafinament din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. Iubitorii de muzică clasică sunt invitați în ambianța distinsă și intimă din Sala Mare a Hanului Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90) pentru a se bucura de energia muzicală a unui cvartet de succes, recunoscut la nivel internațional: CVARTETUL CASAL (casalQuartett).

Program

Wolfgang Amadeus Mozart – Adagio și Fuga în do minor, KV 546

Joseph Haydn – Cvartet de coarde în Sol major, op. 76, nr. 1

—–

Jean Sibelius – Cvartet de coarde în re minor, op. 56, „Voces Intimae”

 

CVARTETUL CASAL este format din Felix Froschhammer (vioară), Rachel Späth (vioară), Markus Fleck (violă) și Andreas Fleck (violoncel). Grupul a fost înființat în anul 1996 și este unul dintre cele mai de succes ansambluri elvețiene la nivel internațional. Cvartetul de corzi a performat în cadrul unor manifestări de profil de renume (Festivalul Beethoven din Bonn, Schleswig Holstein, Budapest Spring Festival și Lucerne Festival) și a evoluat pe scena Filarmonicii din Essen, la Laeiszhalle din Hamburg, Konzerthaus din Berlin, Tonhalle din Zurich, precum și la Concertgebouw din Amsterdam. Susținând mai mult de 1400 de concerte în întreaga lume, cvartetul impresionează în primul rând prin diversitatea stilistică pe care o abordează și prin interpretarea plină de emoție a muzicii.

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București. Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

Biletele în valoare de 50 lei (categoria I) și 30 lei (categoria II) sunt disponibile online aici: https://arcub.ro/bilete-online/  și în rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, benzinăriile OMV, librărille Cărturești și  Humanitas).