În urma deciziei de închidere a sediului din strada Batiște, „Cutia Pandorei”, noul spectacol produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, continuă să aibă reprezentații  la Sala Izvor (Liviu Ciulei) a Teatrului Bulandra, pe 24 februarie de la ora 19:00.

Având premiera în decembrie 2015 la sediul din strada Batiște, spectacolul s-a bucurat de mare succes la public și de aprecierile criticii de specialitate. Regizat de Felix Alexa și avându-i în distribuție pe Mariana Mihuț și Șerban Pavlu, „Cutia Pandorei” oferă o incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje care trec cu naturalețe de la candoare la cruzime sau de la tandrețe la crimă.

Felix Alexa, unul dintre cei mai de succes regizori români, aduce pe scenă un spectacol despre iluzia fericirii, care îi prilejuiește Marianei Mihuț un recital de excepție. O comedie neagră plină de suspans, o producție teatrală tulburătoare despre ratare și obsesia trecutului, care îi surprinde pe spectatori prin stări emoționale extreme și un final neașteptat.

O incursiune fascinantă în universul interior al unor personaje ce trec cu dezinvoltură de la candoare la cruzime, de la tandrețe la crimă.
 
Un spectacol despre iluzia fericirii, ce îi prilejuiește Marianei Mihuț un recital de excepție.
 
Katalin Thuroczy este o cunoscută autoare maghiară. A scris peste 50 de piese de teatru, traduse în toată lumea. A scris scenarii de film și televiziune și a primit numeroase premii prestigioase în Ungaria și în străinătate.
 
Felix Alexa: «M-au atras întotdeauna actorii pasionali, care se consumă intens pe scenă, la fiecare repetiţie. Actori care se dăruiesc cu voluptate, fără să se menajeze. Dar şi texte care să le prilejuiască unor astfel de actori cu posibilităţi nebănuite, roluri care să fie nu numai suprinzătoare, dar şi repere pentru un fel de a înţelege profund teatrul.
 
Teatrul ca mod de a trăi intens.
 
Mariana Mihuţ este o astfel de actriţă, un artist complex, care te poate surprinde la fiecare repetiţie cu noi nuanţe, cu o privire, cu o explozie neaşteptată de energie sau alteori cu tristeţea cea mai adâncă, exprimată însă atât de subtil.
 
Pentru ea am ales să montez „Cutia Pandorei”, un text ce jonglează permanent cu nuanţe de umor negru şi multiple stări sufleteşti.
 
Alături de ea, un actor de forţă al tinerei generaţii, Şerban Pavlu, pe care mă bucur că, acum foarte mulţi ani, îl debutam la TNB, încă student, care mă surprinde şi acum cu talentul şi maturitatea sa.
 
Alături de aceşti actori minunaţi am explorat în timpul repetiţiilor zone paradoxale ale reacţiilor umane.
 
„Cutia Pandorei” este un spectacol al emoţiilor profunde şi al stărilor sufleteşti extreme. Un amestec de umor şi disperare. Un strigăt în neant… »
 
 
Info:
Cutia Pandorei
de Katalin Thuroczy
Traducerea: Anamaria Pop
Cu: Mariana Mihuț şi Șerban Pavlu
Scenografia: Andrada Chiriac
Regia, ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa
Asistent regie și regie tehnică: Cristina Giurgea
Durata spectacolului: 1h 30
Fotografii: Mihaela Marin

Biletele pot fi achiziţionate de la Teatrul Bulandra. Detalii aici.