”Culorile muzicii” este un proiect cultural produs în cadrul Programului de Microgranturi pentru proiecte comunitare 2017, promovat de către Primăria Municipiului București, prin ARCUB și susținut de către Fundația Comunitară București.

            ”Culorile muzicii” își propune să aducă în atenția locuitorilor cartierului Berceni un grup de copii deosebit de talentati, cu aptitudini muzicale deosebite dar totodată și cu deficiențe de vedere (nevăzători sau slab văzători), lansând totodată invitația elevilor de la școlile aflate spre extremitatea sudică a cartierului – zona Apărătorii Patriei – de a se alătura acestora pentru a se cunoaște reciproc și pentru a constitui formații vocal-instrumentale în vederea susținerii unui spectacol.

            Activitățile se vor desfășura săptămânal, în week-end-uri, începând cu data de 15 octombrie, la Clubul de Muzică din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Vedere București și se vor finaliza prin susținerea unui Spectacol muzical în data de 26 noiembrie 2017, ora 16, la Palatul Copiilor.

            Spectacolul va fi însoțit de o Expoziție de desene tactile (în relief) dedicate în mod special copiilor nevăzători.

            Invitația de a participa la spectacole, pregătiri, repetiții nu este adresată numai copiilor; părinți, bunici, prieteni, rude, vecini sunt invitați de asemenea să participe cu drag la toate acestea atât ca spectatori cât și cu o implicare activă în desfășurarea momentelor artistice.

            ”Culorile Muzicii” poate fi un deosebit prilej pentru socializare, implicare activă, inter-relaționare, exprimare creativă, cunoaștere și autocunoaștere, educație, integrare armonioasă a persoanelor cu nevoi speciale, înlăturarea unor bariere și prejudecăți legate de acestea, stimularea spiritului de echipă și al susținerii reciproce, valorificarea aptitudinilor și creșterea încrederii în sine a tuturor participanților, un prilej de a lega noi prietenii și a descoperi noi drumuri către viitor.

Poze, filmulețe, noutăți vor fi postate pe pagina de Facebook a Veverițelor Năzdrăvane : https://www.facebook.com/dreamsareposible