ArCuB prezintă vineri 11 noiembrie ora 19.30, spectacolul CREPAPELLE – Hotote de râs, la Sala ArCuB (str. Batişte nr.14).

 

“Cum să nu te îndrăgosteşti de Paris?”

În jurul acestei întrebări prinde contur Crepapelle, spectacolul Mariei Cassi. O italiancă   vizitează Oraşul Luminilor, povestind cu un haz uluitor experienţa ei unică de acolo, cucerind publicul, punctând prin mimică şi gest fiecare întâmplare – fie ea comică sau emoţionantă. Descriind locuri şi întâlniri, actriţa conturează prin contrast tablourile a două oraşe: Paris şi Florenţa. Pitoreasca regiune Toscana şi sofisticatul Paris cu şarmul  şi bulevardele lui, care fascinează mereu oamenii cu farmecul său. Un oraş care surprinde mereu prin extravaganţă.


Singură în scenă, Maria Cassi creionează tipologii diferite, intrând cu o uşurinţă incredibilă în pielea mai multor personaje: un bătran cerşetor, o femeie cochetă, şoferi de autobuz, copii şi vânzătoare. In periplul său, actriţa se transformă cu naturaleţe şi stârneşte râsul audienţei, interpretând la fel de bine atât în dialectul florentin cât şi într-o franceză foarte…personală, cu puternice accente ironice. In plimbare prin cartierele elegante ale Parisului, se opreşte în bistrouri şi prezintă alternativ în povestirea sa figuri de turişti din Toscana (caracterizati prin gestică excesivă, impertinenţă şi sarcasm) cu cele de francezi snobi, sceptici şi aroganţi. Ea crează astfel o carte poştală colorată, care surprinde publicul şi îl face să se prindă în joc.


Aşa cum a scris „Le Monde” după reprezentaţia de la Theatre du Rond Point din Paris, interpretarea Mariei Cassi aminteşte de mari maeştri ai scenei, precum: Charlie Chaplin, Jerry Lewis, Jaques Tati sau Roberto Benigni. Artist complet (acrobat, clovn, mim şi autor de texte savuroase) Maria Cassi ne convinge încă o dată cu acest spectacol, de incontestabila ei capacitate de a stârni hohote de râs.

Comedia Crepapelle ne aminteşte de importanţa de a râde dar şi de a ne emoţiona. Muzica şi gag-urile se împletesc cu sonorităţile dramatice care îmbogăţesc spectacolul.
Interacţionând cu publicul şi împărtăşind cu cei din sală cele mai diverse stări, generoasa Maria Cassi este răsplătită la final cu ropote de aplauze.

 

Cu colaborarea lui Lucio Diana

Producător: Teatro del Sale

în colaborare cu Change Performing Arts

Producţie executivă: CRT Artificio

 

Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 50 lei (Categoria I), 35 lei (Categoria II), 26.50 lei (Categoria III) şi 15.90 lei (reducere numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr. 14).

 

 Vezi Comunicatul de presă – În cadrul turneului său european, renumita actrită Maria Cassi vine la Bucureşti

 Rezervă online