Prima ediție a Festivalului de Artă și Cultură Urbană Creative Fest va avea loc în Parcul Tineretului în perioada 6-7 septembrie. Bucureșteni de toate vârstele sunt așteptați pe Aleea centrală (intrarea Gheorghe Șincai) la un eveniment care celebrează spiritul creativ al artiștilor români. Într-un decor ce face trimitere către un București miniatural, plin de farmec și culoare, vizitatorii au ocazia de a admira spectaculoasele picturi 3D pe asfalt realizate de Daniel Relenschi sau creațiile graffiti semnate de Obie Platon.

 

Daniel Relenschi este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt.

A început să deseneze la vârsta de 4 ani. După ce a studiat la un liceu textil pe profil design vestimentar, s-a specializat în crochiul de modă. A cochetat o bună perioadă cu lumea modelingului unde a colaborat cu Irina Schrotter şi Doina Levintza pentru ca apoi să-şi dea seama că pictura trebuie să devină o profesie. A realizat primele tablouri în 2008, atunci când a avut şi prima expoziţie.

 

Obie Platon este unul dintre cei mai inventivi street-artists români iar lucrările sale au atras atenția multor festivaluri internaționale de profil. Își disimulează identitatea pentru a construi multiple personaje autentice ce pot fi întâlnite pe mulţi dintre pereţii din București, Timișoara, Cluj-Napoca sau chiar din Germania. O galerie impresionantă de creații este disponibilă pe pagina de facebook a artistului www.facebook.com/obieplaton.

 

Zoltan Martonos, românul care a impresionat milioane de telespectatori și juriul show-ului de televiziune Românii au Talent, va fi și el prezent la Creative Fest, cu demonstrații spectaculoase de space painting. Originar din Dej, Zoltan a fost pasionat încă din copilărie de pictură și lucru manual dar “relația” lui cu space painting-ul a început în 2007, când un prieten l-a introdus în minunata lume a graffiti-ului.

 

Mai multe detalii despre program și activități sunt disponibile pe site-ul www.creativefest.ro  precum și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/creativefestivalcool .

 

INTRAREA LIBERĂ

 

Festivalul de artă și cultură urbană Creative Fest este organizat de Asociația pentru Cultură Urbană și Mediu (A.C.U.M.), în parteneriat cu Primăria Municipiului București și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

Eveniment susținut de: Intact Media Group

Recomandat de: Radio Zu și Zu TV

Parteneri media: Zile si Nopti, Ring, Beau Monde, Cosmopolitan, Vice, Studenție.ro, SUB25, suburbanmagazine.ro, urban.ro, orasulm.eu, 121.ro, veiozarte.ro, getlokal.ro, Ginger Group, musicnights.ro, amdoar18ani.ro, Cooltivator.

Articole recente