Maria Răducanu şi Krister Jonsson 

Începând din martie, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti introduce în agenda evenimentelor de weekend o nouă serie de concerte de jazz, ce se vor desfăşura cu regularitate la Sala ARCUB.

Astfel, publicul bucureştean va avea prilejul de a se întâlni, de douâ ori pe lună, sâmbăta, cu artişti de renume atât din ţară, cât şi din străinătate, în cadrul seriei de concerte live JAZZAJ la ARCUB.

Seria concertelor de jazz de la Sala ARCUB debutează cu un recital intitulat „Naufragii de martie” şi susţinut de Maria Răducanu (voce) şi Krister Jonsson (chitară), în data de 8 martie, de la ora 20.00.

Maria Răducanu este una dintre cele mai apreciate voci ale jazz-ului românesc. Timbrul cald şi ingeniozitatea improvizaţiilor au făcut-o cunoscută şi apreciată în întreaga lume. Abordează cu lejeritate şi eleganţă orice gen, de la doina românească la blues, jazz avangardist sau fado.

Chitaristul şi compozitorul suedez Krister Jonsson se bucură de o notorietate aparte în rândul publicului de gen. Harul interpretativ şi creativitatea l-au propulsat în elita creatorilor de jazz şi muzică improvizată.

Cei doi artişti s-au întâlnit prima oară în anul 2009 şi, de atunci, colaborările lor ulterioare au avut un succes impresionant. „Naufragii de martie” este un concert oferit de ARCUB în parteneriat cu Green Hours, în care cei doi muzicieni promit să încânte audienţa prin talent şi spontaneitate.

Vezi VIDEO

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.
Preţ: 45,00 lei (Categoria I) şi 35,00 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25,00 lei.

Articole recente