În luna aprilie, în cadrul seriei de concerte live, Jazzaj la ARCUB, trupa Arifa revine la Bucureşti, pentru noi recitaluri cuceritoare, reunite sub titlul „Secret Poetry“. După ce în 2013, când au lansat albumul „Anatolian Alchemy“, s-au bucurat de un binemeritat succes, membrii grupului propun pentru seara de 5 aprilie, un program deosebit de atrăgător, care include piese foarte noi, precum: „Secret Poetry“, „Nine Lives“, „Jade Garden“, dar şi compoziţii pe care publicul le îndrăgeşte foarte mult: „La Lune“, „Anatolian Alchemy“ sau „Dacian Tale“. Un element de noutate pe care grupul îl aduce în concertul de pe scena de la ARCUB este acela că, printre melodiile interpretate, vor fi introduse compoziţii ale marelui compozitor român Dimitrie Cantemir.

 

Înfiinţată în 2010, trupa Arifa –  compusă din: Alex Simu (România) – clarinet tenor şi laptop; Michalis Cholevas (Grecia) tarhu şi ney; Franz von Chossy (Germania) pian  şi Sjahin During (Turcia/Olanda) – percuţie afro-anatoliană – îmbină armonios tradiţiile muzicale străvechi, din Orientul Mijlociu şi Balcani, cu jazz-ul şi improvizaţiile muzicale contemporane. Piesele pe care le interpretează constituie o îmbinare rafinată, bine proporţionată, de ritm şi sunet, ce cucereşte publicul prin aranjamente inspirate, diversitate de compoziţie şi neconvenţional. Trupa Arifa propune o formulă  originală de valorificare a performanţelor unor vechi instrumente, \”tamburul cu arcuș\” in varianta modernă Tarhu sau diferite instrumente de percuţie, de origine africană şi orientală. În plus, în compoziţiile sale se poate resimţi spiritul muzical contemporan, reprezentat de pian, clarinet sopran, tenor și bas.

 

Concertul „Secret Poetry“, susţinut de trupa Arifa la Sala ARCUB va începe de la ora 20.00 şi succede recitalurile lunii martie, când din programul inclus în seria muzicală Jazzaj la ARCUB, au făcut parte artişti celebri ai muzicii de jazz, precum Maria Răducanu şi chitarisul Krister Jonsson sau Vali Răcilă şi Balkanamera Jazz Quartet.

 

Trupa Arifa propune o formulă  originală de valorificare a performanţelor unor vechi instrumente, \”tamburul cu arcuș\” in varianta modernă Tarhu sau diferite instrumente de percuţie, de origine africană şi orientală. În plus, în compoziţiile sale se poate resimţi spiritul muzical contemporan, reprezentat de pian, clarinet sopran, tenor și bas.

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.

 

Preţuri: 45 lei (Categoria I) si 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

 

Parteneri media: TV City, RFI România, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, media TRUST, Forbes, Caţavencii.

 

Parteneri media online: Port.ro, iconcert.ro, 4arte.ro, orasulm.eu, inoras.ro, bigcitylife.ro, goingout.ro, urban.ro, hipmag.ro, 121.ro

 

Vezi VIDEO

Articole recente