Anul 2015 a fost declarat de către UNESCO Anul Internațional al Luminii și al Tehnologiei Luminii, context ce îi oferă Centrului Cultural ARCUB prilejul perfect de a organiza, pentru prima dată, Festivalul Internațional al Luminii Spotlight on Bucharest, eveniment dedicat formelor de manifestare artistică prin intermediul luminii și al inovațiilor tehnologice.

 

Prima ediție a festivalului Spotlight on Bucharest va avea loc în perioada 23-26 aprilie 2015 și se va desfășura ȋn zona centrală a orașului, pe un traseu clar delimitat: Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, zona Universității și a Teatrului Național din București.

 

Ideea festivalului a apărut din nevoia alinierii la manifestările similare din afară, din marile orașe și își propune să includă orașul București în circuitul celor mai importante festivaluri de profil și să îi ofere publicului larg un spectacol inedit, unic în România, cu zeci de instalații și spectacole de lumini.

 

În acest context, pentru a-i prezenta publicului cele mai captivante instalații și a-i oferi o experiență unică, ARCUB lansează un call for projects pentru tineri artiști, arhitecți sau designeri aflați la început de drum. Se caută cele mai inovatoare proiecte (în stadiu de schiță), ce au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interactivitate și interacțiunea publicului cu lucrarea.

 

Câștigătorul va fi premiat cu 1000 euro și producția instalației propuse. Bugetul pentru producție este de maxim 5000 euro.

 

Pentru a ȋnscrie un proiect ȋn cadrul festivalului Spotlight on Bucharest, participanții trebuie să completeze formularul de participare (download), în care sunt incluse toate detaliile legate de proiect și să îl trimită apoi pe adresa de mail spotlightonbucharest@arcub.ro, până la data de 1 aprilie 2015.

 

Câștigător SPOTLIGHT – Comunicat de presă: Timp de trei zile, Spotlight îți luminează Calea Victoriei