Blocul Wilson, localizat pe bulevardul Bălcescu din București, este unul dintre blocurile reper ale capitalei. Numit la data inaugurării, in 1933, “Wilson Palace” sau “Imobilul Creditul Rural”, blocul a fost realizat de către arhitectul State Baloșin, care a realizat și alte blocuri monument din zona centrală a Capitalei: Creditul Minier și Pherekyde, Palatul Colței, Blocul Berceanu, Palatul Băncii Sindicatului Agricol Ilfov.

 

Pornind de la istoria blocului și de la importanța acestuia pentru București, dar și de la realitatea pierderii identității comunitare în cele 3 scări ale blocului, proiectul dorește să revitalizeze ideea de comunitate si vecinatate. Astfel, se face un prim pas în activarea și reactivarea conștiinței locatarilor și a interesului acestora pentru părțile comune ale blocului – scările blocului vor deveni expoziții de fotografii istorice, iar curtea interioară va deveni cinematograf în aer liber pentru o seară.

 

Proiectul este realizat în cadrul Programului de Microgranturi pentru proiecte comunitare 2017, promovat de Primăria Capitalei prin Arcub, și implementat cu sprijinul Fundației Comunitare București, având ca parteneri media Agerpres, co-finanțator Green Broker Asigurări și parteneri Rock House Events și East Movies.