După ce piesele sale au fost montate la Royal Court din Londra, Schaubühne din Berlin, Kammerspiele din Munchen, Royal Dramatic Theatre din Stockholm, Gianina Cărbunariu a prezentat, în decembrie 2016, la ARCUB, premiera spectacolului de teatru contemporan Artists Talk, o co-producție ARCUB și Asociația Piese Refractare, realizată cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și Institutului Francez.

În anul 2017, Artists Talk a reprezentat România la cea de-a 16-a ediție a Festivalului de Teatru de la Liège desfășurată în perioada 27 ianuarie – 18 februarie 2017 și  a reunit spectacole din Bolivia, Chile, Portugalia, Liban, România, Franța, Belgia, Polonia, Italia și SUA.

A fost nominalizat la premiile UNITER pentru Cel mai bun spectacol de teatru contemporan și a intrat în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru.

Conceput ca un colaj de secvențe sub forma unor interviuri sau documentare, spectacolul este un comentariu dulce-amar, cel mai adesea cu mult umor, când nu te pune serios pe gânduri -pe marginea condiției artistului și a naturii produsului artistic, printr-o raportare directă la așteptările publicul lor. Divers, scormonitor, amuzant și incisiv, spectacolul Gianinei Cărbunariu se articulează într-un discurs perfect unitar despre ARTĂ și despre menirea acesteia.

Din distribuție fac parte Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir. Scenografia îi aparține Dorotheei Curio, muzica este semnată de Bobo Burlăcianu, iar materialul video a fost pregătit de Mihai Păcurar.

Spectacolul se joacă în limba engleză – acea engleză aproximativă în care se duc astfel de discuții la festivaluri internaționale, în limba română și în limba franceză. Pentru toate scenele există subtitrare în română și în engleză.

ARTISTS TALK – un spectacol de Gianina Cărbunariu

Cu: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir

Scenografia: Dorothee Curio

Video: Mihai Păcurar

Muzica: Bobo Burlăcianu

Durata: 1 oră 45 minute

Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București 

Co-producător: Asociația Piese Refractare

Cu sprijinul: Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și a Institutului Francez

Spectacolul se joacă în limba română, în limba engleză și în limba franceză. Pentru toate scenele există supratitrare în română și în engleză.