BILETE ONLINE

SORIN ZLAT QUARTET invitat special WOODY WITT (USA)

Sorin Zlat (RO) – pian

Woody Witt (USA) – saxofon

Andrea Marcelli (GER) –tobe

Răzvan Cojanu (RO) – contrabas

 

În toamna anului 2016, pianistul român Sorin Zlat a călătorit în Statele Unite ale Americii pentru pentru a sustine o serie de concerte alături de saxofonistul american Woody Witt. Proiectul s-a bucurat nu numai de un succes bine meritat, dar a dat naștere și unei colaborări inedite între Sorin și Woody Witt, saxofonist, compozitor și profesor universitar din Houston, Texas. Cu Andrea Marcelli la tobe și Răzvan Cojanu la contrabas, acest quartet dinamic dorește să aducă publicului din București un repertoriu original și diversificat. O fuziune surprinzătoare de jazz, muzică latino, pop și clasică, proiectul propus este un testament al universalității muzicii, cu cei patru muzicieni provenind din generații și școli de gândire diferite, dar unificați de către limba comună a jazzului. Concertul va cuprinde compoziții personale de pe albumul Endurance lansat de Sorin în anul 2015, creații noi ce vor fi incluse pe următorul album al pianistului și compoziții semnate de saxofonistul Woody Witt.

 

Sorin Zlat – Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator și câștigător a numeroase premii naționale și internaționale, Sorin Georgian Zlat a început studiile muzicale la frageda vârstă de șapte ani, primele instrumente studiate fiind vioara și clarinetul la Liceul de Artă “George Apostu”din Bacău. Este absolvent al Facultății de Muzică ”George Enescu” din Iași, Secția Clarinet Clasic și masterand al Universității de Muzică din București, Secția Jazz, Instrument – Pian. Sorin a creat un repertoriu ce conține piese de jazz originale, precum și standarde reorchestrate, variind prin stilurile latino, jazz, pop și clasic, orchestrate să reflecteze stilul său interpretativ unic care i-a adus recunoașterea instantanee pe scena de jazz europeană și americană. Printre numeroasele premii câștigate de către Sorin, se numără Marele Premiu al Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), precum și Premiul pentru Cel Mai Bun Muzician de Jazz pentru anii 2014, 2015, acordat de Fundația de Jazz Muzza.

În vara anului 2015, Sorin a lansat albumul Endurance ce conține piese solo, în trio, precum și compoziții personale, un album primit cu multă apreciere de către iubitorii de jazz. În prezent, Sorin concertează în Europa și Aerica de Nord, bucurându-se de numeroase concerte în Elveția, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franța, Italia, Anglia și Olanda. Apariții recente includ prestații în cluburi celebre europene precum Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin sau participarea la festivaluri de prestigiu precum Montreux Jazz Festival, Pera Fest din Turcia, Getxo International Jazz Festival din Spania, Monaco Jazz Festival etc.

Colaboratori internaționali: Jean Michelle Aublete – tobe (colaborează frecvent cu chitaristul John McLaughlin), Lionel Vaudano – bas, Michael Parlett – saxofon (colaborează cu Jeff Lorber), Tommy Clayden, Andy Davies – trompetă (lider al trupei care găzduiește legendarul jam session din fiecare miercuri seară la Ronnies Scott’s Jazz Club în Londra), Dennis Marks – contrabas (care concertează împreună cu Arturo Sandoval și colaborează cu importanți muzicieni de jazz), și Clyde Conner – tobe (care a colaborat cu Dizzy Gillepsie șsi Oscar Peterson). A cântat pe aceeași scenă alături de renumiți reprezentanți ai jazzului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane Quartet, Brandford Marsalis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard.pianist, clarinetist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz al momentului, fapt evidențiat de distincția primită ca “Best Jazz Musician of the Year” pentru ultimii doi ani.

Woody Witt – Pe parcusul ultimei decade, Woody Witt a evoluat într-o forță muzicală semnificativă în rolul de saxofonist, compozitor, dar și în calitate de profesor universitar. Născut în Omaha, Nebraska, Woody a început studiul la clarinet în clasa a patra, schimbându-și focusul către saxofon în anul următor. Woody deține un Masterat în Jazz Studies obținut în cadrul Universității North Texas, precum și un doctorat acordat de către Moores School of Music – University of Houston. Woody Witt este profesor de muzică la Universitatea din Houston începând cu anul 2003, artist afiliat al Universității din Houston, precum și conducătorul a numeroase seminarii și studii de master în America, Franța și Asia. Ca saxofonist, Woody Witt a înregistrat peste 25 de CD-uri ca acompaniator si nouă ca solist principal (Woody Witt, Square Peg Round Hole, Live At Cezanne’s, A Conversation, Willows, Seasons Ago, First Impression, Pots And Kettles, and Absinthe: The Music of Billy Strayhorn). A colaborat cu artiști renumiți de jazz precum Randy Brecker, Tim Hagans și Jim Rotondi (trompetă), James Moody, David Liebman și Tim Armacost (saxofon), Conrad Herwig (trombone), Joe LoCascio și Mark Levine (pian), Louis Hayes, Adam Nussbaum, Billy Hart –(tobe), and Nancy King (voce). De asemenea a concertat în cadrul orchestrei de muzică simfonică din Houston și a participat în proiecte majore care îmbină jazzul cu muzica clasică. Câștigător în 2010 al premiului acordat de către Chamber Music America – French American Cultural Exchange si câștigător Competiției Internaționale de Saxofon din Taiwan, Woody este în prezent director artistic al celui mai renumit jazz club din Houston, Cezanne’s. Implicat în prezent într-o varietate de proiecte (incluzând un proiect pentru un trio format din saxofon, chitară și tobe inspirat de grupul Paul Motian Trio), Woody continuă să își perfecționeze abilitățile creative și să aducă publicului noi bijuterii muzicale.

Andrea Marcelli _Născut la Roma, Italia, a petrecut 12 ani în Los Angeles și New York unde și-a perfecționat tehnica de toboșar și a evoluat în rolul de compozitor. Cu o carieră în jazz de 30 de ani și peste 200 de compoziții personale produse și difuzate worldwide, Andrea a concertat pe 5 continente și a colaborat cu artiști de renume internațional precum Wayne Shorter, Bob Mintzer, Mike Stern, David Liebman și Eddie Gomez. Două din compozițiile sale au fost incluse în The European Real Book datorită stilului vibrant și provocator. Andrea locuieșteîn prezent în Germania, dar continuă să concerteze în toata lumea alături de artiști renumiți ai jazzului.

Răzvan Cojanu, compozitor și contrabasist – Printre muzicienii cu care studiazӑ tânӑrul basist ploieştean, se numӑrӑ Decebal Bӑdilӑ, Joris Teepe, Olivier Gatto şi Mircea Tiberian, cu care mai târziu şi colaboreazӑ alӑturi de Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones şi Alex Harding. Colaborarea cu Petricӑ Andrei Trio este înregistratӑ în albumul Dedicated Waltz, iar concertul la care participӑ alӑturi de Marius Vernescu Trio este înregistrat pe discul Live from Orf. Prezenţa la evenimentele de jazz internaţionale include Jazz Wien Tunel, Beijing Fest Golden Jazz, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club din Londra.

 

 

Biletele pot fi achiziţionate online de pe https://arcub.ro/bilete-online/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

 

ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”,  programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate în premieră. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

Programul ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Artiștii în rezidență devin curatori și performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din București muzicieni români și internaționali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul își dorește să devină o pepinieră pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Jazz-ul la începutul acestui mileniu este mai divers și mai viu ca niciodată – o muzică cu adevărat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă și este influențat de miriade de surse complementare și genuri muzicale: de la muzica clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock și hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a arătat o capacitate extraordinară de a le îngloba pe toate acestea și de a crea noi direcții în secolul XXI Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.