Expoziția de pictură UNI-VERSUM va fi închisă în zilele de 24 și 31 decembrie 2018 și în perioada sărbătorilor.

Persoanele interesate pot vizita expoziția, deschisă la ARCUB (str.Lipscani nr.84-90), în zilele de 27 și 28 decembrie 2018 sau în data de 3 ianuarie 2019, în intervalul orar 14:00 – 22:00. Accesul vizitatorilor este gratuit. 

……………………………………………………..

Primăria Capitalei prin ARCUB continuă seria de evenimente din cadrul Programului Expozițional 2018 cu „UNI-VERSUM”, expoziția de pictură semnată de artistul Emil Ciocoiu și curatoriată de Marius Tița.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 5 decembrie, la ora 18:00, la ARCUB (str.Lipscani nr.84-90) și va putea fi vizitată până la data de 3 ianuarie 2019, zilnic, în intervalul orar 14:00-22:00. Accesul vizitatorilor este gratuit.

Expoziția „UNI-VERSUM” propune un discurs unitar și reprezentativ pentru creația pictorului, care este dedicată încă de la începuturile ei înaltelor idealuri ale omenirii, conviețuirii și comunicării, elevației spirituale. De ani de zile, tușa sa fragmentată construiește nașteri galactice și vortexuri cosmice, dar și „amfiteatre” ale societății umane, delicate accente de peisaj, propuneri programatice și orașe pline de stele.

În anii ’80, Emil Ciocoiu pictează ciclul Câmpiilor nesfârșite transfigurând în plan artistic sentimentul românesc al dorului, într-o lume deschisă, în care tânărul artist avea posibilitatea afirmării depline. La scurt timp, apar creațiile dedicate aspirațiilor universale transfigurate în seria Amfiteatrelor.

Văzute ca o acumulare de energie pozitivă, la nivel universal și intrinsec uman, Amfiteatrele – speranței, iubirii, etc. − reunesc miliardele de oameni, redați artistic printr-o scurtă, dar temeinică tușă de penel.
Orașele oamenilor capătă o personalitate aparte, în concepția recognoscibilă a pictorului Emil Ciocoiu. Ele sunt fie izbucniri de lumină vibrantă, fie construcții ideatice menite să sublinieze idei, concepte și observații. Tușele laborioase reprezintă ființa umană și construiesc acumulări de energii sau desenează, pur și simplu, zvâcniri de catedrală, amplitudini de viziuni cosmice, decupaje de hărți pline de armonie cromatică.