În cadrul seriei de evenimente aniversare ARUB 18 ani, în foaierul clădirii din Batiște 14, în perioada 13-15 mai, poate fi vizitată expoziția fotografică Silent Places, realizată de Oleg Mutu. Aceasta face parte dintr-un proiect format din 3 produse culturale:

 

 un spectacol intedisciplinar (fără culise) care implică dans, muzică electronică și videografică; 

 un film de dans;

 o expoziție foto semnată de Oleg Mutu (fotografiile sunt realizate analog și imprimate pe hârtie fotografică).

 

Expoziția are la bază o colaborare inedită între un coregraf și un director de imagine, care au în spate un concept puternic: dansul nu se ilustrează, ci se interpretează și reinterpretează cu ajutorul limbajului cinematografic.

 

Oleg Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din domeniul cinematografic din Europa. Multe din filmele la care a lucrat au fost premiate la cele mai importante festivaluri de profil din lume.

 

Întâlnirea fericită dintre cele două echipe artistice a dat naștere unui film și unei expoziții de fotografie, care surpinde corpurile dansatorilor puternic marcate de gânduri interioare pe un teren arid, infinit.

 

Expoziția de fotografie Silent Places este bazată pe examinarea vieții interioare a personajelor, surpinde nedumeririle, întrebarile și temerile lor într-un moment de intimitate. Cruzimea și frenezia, copilăria, sentimentele pentru care nu există cuvinte, dar pe care cu toții le simți, angoasa sufletească, haosul interior și recuperarea stării de echilibru sunt sentimente care redau conștiința aglomerată a personajelor, autoevaluarea. Prin mișcare și acțiune cele cinci persoanaje înfățișează sentimente care se transformă în agonie, sunt oameni prizonieri ai libertății infinite într-un spațiu infinit. Cum ne purtăm atunci când nu ne comportăm ca la carte? Ce rezultă atunci când ne intâlnim din întâmplare?

 

Organizațiile care au contribuit la realizarea acestui proiect sunt: Tangaj Dance, Cartierul de Dans (program curatorial al Asociației Secția de Coregrafie), AFCN (finanțator), CNDB (partener principal), STALKER FILM și SOMNIA FILM (co-finanțatori pentru dance film) și parteneri media ( Modernism, Metropotam, Art Clue, Cotidianul, Hot News, TVR, Hipmag, Postomdern, Liternet, Șapte Seri, Alternativ, Realitatea TV, Suplimentul de Cultură).

 

Intrarea este liberă!

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13-15 mai, în intervalul orar 10.00-20.30.

Vezi Evenimentul pe Facebook