Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 8-17 octombrie 2010 la Cinema Patria, Cinema Scala şi Cinema Union din Bucureşti, şi va fi urmată de un follow-up la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, în perioada 22-24 octombrie 2010. Anim’est este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Ogilvy.

 

Anim’est este cel mai important festival de film de animaŢie  din RomÂnia, adunând pe parcursul a patru ediţii 35.000 de spectatori şi 1313 filme de animaţie (lung şi scurt metraj, videoclipuri şi spoturi publicitare). Invitaţi la proiecţiile, workshopurile, seminariile anim’est au fost, pe parcursul primelor patru ediţii, animatori precum Bill Plympton, John Dilworth (nominalizaţi la Premiul Oscar), Mike Reiss (scenarist şi co-producator fondator The Simpsons), Georges Schwizgebel, Hayo Freitag, Juan Pablo Zaramella sau românii Ion Truica, Luminiţa Cazacu si Mihai Badica.

Celor şase secţiuni competitive ale festivalului Anim’est (lung metraj internaţional, scurt metraj internaţional, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising, balkanimation – deschisă filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia) şi secţiunii Mozaic (rezervate proiecţiilor cu cele mai noi şi mai hot filme de animaţie ale momentului) li se adaugă în fiecare an secţiuni speciale.

 

Cei care doresc să se iniţieze în diverse tehnici de animaţie pot participa la workshop-uri sau la mesele rotunde susţinute de invitaţi de marcă.
Misiunea anim’est de resuscitare şi de promovarea a filmului românesc de animaţie se face simţită prin premiile şi participările la festivaluri şi evenimente de film din ţară şi de peste hotare obţinute de animatori români debutanţi în competiţia autohtonă a festivalului (Marius Pandele, Liviu Barbulescu, Cecilia Felmeri, Andreea Bogdan, Bertoti Attila).

 

Vezi programul

Vezi video

Vezi căştigătorii

Detalii pe www.animest.ro