Joi, 28 martie de la ora 22.30 va asteptam la sala ArCuB la spectacolul “7 dintr-o lovitura” un eveniment caritabil sustinut pentru Camelia.

De nenumărate ori,  actorii  ne-au demonstrat că spectacolul  înseamnă  VIAŢĂ,  că teatrul înseamnă SPERANŢĂ,  că jocul reprezintă o LUPTĂ.

 În această săptămână  ArCuB se alătură unui grup de oameni de teatru, într-o luptă pentru viaţă, pentru speranţă.

Camelia Rusu  este o tânără care la 23 de ani a aflat că suferă de leucemie. Din păcate realitatea ne-a arătat că orice luptă – indiferent de mijloace ,  este costisitoare .

Ca noi toţi Camelia iubeşte teatrul. Pentru a-i fi alături, la iniţiativa actriţei şi regizoarei Lia Bugnar prietenii  săi, totodată  slujitori ai scenei,  vor juca în două spectacole caritabile pe scena Sălii ArCuB.

 

Pe 28 martie  de la ora 22.30,  vă invităm la spectacolul  “7 dintr-o lovitură” , avându-I în distribuţie pe Marius Manole, Andrei Runcanu, Anghel Damian, Cătălin Babliuc, Maria Obretin, Ilinca Manolache, Nicoleta Lefter, Lia Bugnar.  Regia şi scenariul sunt semnate  de Lia Bugnar. “7 dintr-o lovitură” este o comedie neagră  ce prezintă , într-un ambalaj colorat, plin de umor, un produs  trist al realităţii zilelor noastre: spectacolul media autohton    de proastă calitate şi publicul său atat de uşor manevrabil.

 

 

 

ArCuB  va invită să vă alăturaţi acestui demers, să strângem rândurile într-o tabăra ce poate câştiga atunci când reuneşte cât mai mulţi aliaţi.  

Cele două spectacole sunt un demers caritabil, intrarea este liberă    fiecare spectator fiind invitat să plătească  un “bilet-donaţie”,  un gest prin care vom contribui  financiar la tratamentul  de care Camelia are nevoie.

 

 

”O cheama Camelia si nu, nu poarta baticutul rosu pentru ca ii vine superb ci pentru ca nu mai are par in cap, i-a cazut de la chimioterapie. Are 23 de ani si, incercind sa trateze o infectie de la o masea care nu ceda la antibiotice, a descoperit ca are leucemie acuta. Maduva ei nu e buna de nimic si ii trebuie un transplant care costa 150000 de euro. Parintii ei n-au economiile astea, asa cum nu le am nici eu si presupun ca nici unul dintre cei 5000 de prieteni ai mei si vreo 900 de followersi. Tot ce au e fata asta bolnava, fata asta din care se scurge viata, desi ea are cel mai frumos zimbet si cei mai frumosi ochi. Acum e internata la Coltea, ceea ce nu suna prea optimist. L-am sunat pe tatal ei aseara (am gasit numarul pe internet) si i-am spus ca sintem niste actori cit de cit cunoscuti prin subsoluri, ba unu’, doi, chiar si pe scene mari si ca vrem sa facem si noi ce-om fi in stare pentru fata lui. Planul e asta: pe 28 si pe 29, de la zece jumatate noaptea, la ArCuB, vom juca in prima seara „7 dintr-o lovitura” si in a doua „Noi4”. Nu s-a putut mai devreme, e din scurt si timpul nu curge deloc in favoarea Cameliei, asa ca am zis sa fie cit mai repede. Ora e timpita, stim si noi, dar a fost singura la care sintem toti liberi si e libera si sala. Marius Manole joaca in serile alea „Insemnarile unui nebun” tot pe scena Arcub si, cum termina, ramine pe scena si joaca alaturi de noi, spectacolele pentru Camelia. Intrarea va fi libera, iesirea va fi pe linga o cutie in care adunam zile in plus pentru Camelia. Speram din toate inimile noastre de oameni care n-am vrea sa avem vreodata ghinionul Cameliei, ca o sa veniti si ca o sa puneti in cutia aia macar banii pe care ii dati de obicei ca sa ne vedeti la Green sau Godot. Sala ArCuB are aproape 400 de locuri, daca am umple-o doua seri la rind, ar insemna niste maduva cit de cit. Nu stiu sa formulez mai bine de atit, as vrea sa fiu cel mai bun scriitor in momentul asta ca sa va fac sa veniti dar nu ma duce acum mintea la mai mult. In schimb, sper ca privirea Cameliei compenseaza neputintele mele. Pe 28, ArCuB, „7 dintr-o lovitura” si pe 29 „Noi4”. De la zece jumate. Sintem acolo si ne punem sperantele intr-o cutie.”

LIA BUGNAR

Detalii găsiţi pe site-ul http://kmy.ro/