ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti organizează în perioada 21 martie – 6 mai un proiect de dans contemporan condus de coregraful Cosmin Manolescu. Proiectul 6 mai este deschis participanţilor de orice vârstă şi pregătire profesională, spectatori, participanţi la cursuri de dans, tineri dansatori şi coregrafi, şi este realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului.

 

Proiectul  le oferă în mod gratuit celor interesaţi posibilitatea de a descoperi dansul contemporan şi de a participa în mod direct la realizarea unui spectacol, care va avea loc în data de 6 mai, ora 20.00, Sala ArCuB. Pe parcursul lucrului vor fi abordate diferite tehnici de relaxare a corpului, yoga şi exerciţii de improvizaţie.

 

Pentru inscrieri doritorii sunt invitaţi să trimită o scurtă motivaţie de participare, un CV şi trei cuvinte care îi reprezintă la adresa  serial.paradise@artsf.ro. Înscrierile sunt deschise până la data de 18 martie. Selecţia a 10 interpreţi se va realiza pe baza unui atelier-audiţie ce va avea loc între 21-22 martie, între orele 19.00-22.00. Repetiţiile pentru spectacol vor avea  loc în 26-29 aprilie şi 2-6 mai, între orele 19.00-22.00. Singura condiţie de înscriere este ca doritorii să fie disponibili pentru întreaga perioadă de repetiţii, nu se acceptă participarea parţială la programul propus. Repetiţiile şi spectacolul vor avea loc la sala ArCuB, în strada Batişte nr. 14 (vis-a-vis de Ambasada SUA).

Cosmin Manolescu este coregraf, performer şi director artistic al Companiei Paradis Serial (fosta companie DCM). În 1997, împreună cu Gabriela Tudor a înfiinţat Fundaţia Proiect DCM (în prezent Fundaţia Gabriela Tudor), care a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România şi în crearea Centrului Naţional al Dansului din Bucureşti.

6 mai este un proiect artistic produs de ArCuB şi conceput de Compania Paradis Serial / Fundaţia Gabriela Tudor în cadrul programului Dans.Acces iniţiat în 1998 de Gabriela Tudor. Lansat la începutul lui 2010, proiectul este realizat în legătură cu Anul European al Voluntariatului.
 


Spectacolul va avea loc pe 6 mai, ora 20.00, sala ArCuB.


Compania Paradis Serial

contact: Ştefania Ferchedau

mobil: 0740 300 124

email: serial.paradise@artsf.ro

 

Rezerva bilete online

Vezi Comunicatul de presă