ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prezintă în ziua de 11 aprilie, de la ora 19.00, un spectacol inedit, intitulat „10 Shakespeare“. Este vorba despre un one-man show, susținut de actorul Mihai Baranga, care pe durata unei singure reprezentații, va interpreta zece personaje din diferite piese de teatru ale marelui dramaturg. Pentru prima dată în România și în lume, renunțând la propria personalitate, un actor umblă prin galeria personajelor shakespeariene pentru a le da viață prin voci, gesturi și mimici diferite, ilustrând complexitatea naturii umane!

 

,,Cred că nici nu e foarte nimerit să spun că Mihai Baranga interpretează aceste roluri, ci, mai degrabă, că este, pe rând ,câte unul din aceste peronaje, renunțând la personalitatea sa pentru a-și însuși personalitatea personajului respectiv, ceea ce este inedit. Nu trebuie uitată nici muzica spectacolului care a fost compusă de Marcel Costea, o muzică pentru fiecare personaj în parte. “ (Elena Vlădureanu -Cotidianul)

 

,,[…] o demonstrație de Shakespeare plină de virtuozitate, personajele shakespeariene defilau prin fața mea, iar actorul parcă dispăruse cu totul. A reapărut o dată cu sonetul 66, pe care l-a recitat la sfârșit.“ (Iulian Tănase-Academia Cațavencu)

 

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet de intrare în valoare de 25 lei, care poate fi achiziţionat de la Casa de Bilete ARCUB, din Str. Batişte nr. 14.