PROGRAM SĂPTĂMÂNA 9 – BUCUREȘTI MEMORIA | EXPLORAREA | IMAGINAREA ORAȘULUI
Program Săptămâna 9 – 18-24 mai
Ateliere Komunitas și Studio Basar
Luni 18 mai 9:30-11:30 Hanul Gabroveni
Machetă cu repere
În cadrul acestui atelier, elevii Școlii nr. 79 vor produce o machetă pop-up cu repere alese de ei din oraș (clădiri, locuri frecventate dar și întămplări sau experiențe care i-au impresionat). Macheta va fi inclusă într-o expoziție finală la Hanul Gabroveni, expoziție a cărei dată va fi anunțată ulterior.
Marți 19 mai 17:00-19:00 Hanul Gabroveni
Hartă mentală
Elevii școlii Gimnaziale nr. 197 din Sectorul 6 care iau parte la aceste ateliere vor desena individual harta personală cu drumul de acasă până la școală și ulterior vor marca traseul schematic cu bandă adezivă color pe pardoseala din Hanul Gabroveni.
Vineri 22 mai 14:30-16:30, zona Gării Obor
Expediție
La acest atelier, desfășurat în sectorul 2 din București, vor lua parte 15 elevi de clasa a VI-a, Școala Ferdinand I. Aceștia vor identifica împreună câteva aspecte importante în fotografie (lumina, încadrarea, subiectul), se vor împărţi în 3 echipe, fiecare primind o temă pe care trebuie să se concentreze în timpul explorării cartierului în care se găsește școala lor. În plus, fiecare participant va primi sarcina de a realiza un portret al unei persoane necunoscute. Fotografiile rezultate în urma atelierului vor fi aduse la Hanul Gabroveni, o parte dintre acestea urmând să fie incluse în expoziția Exploararea Orașului.
Evenimente găzduite
Romanian Design Week | 15-24 mai | 10:00-22:00
Romanian Design Week este cel mai important eveniment de design din România. Inițiat de The Institute va avea loc anul acesta la Hanul Gabroveni între 15 și 24 mai.
Expoziția centrală Romanian Design Week 2015 va prezenta peste 130 de designeri și 150 de lucrări. Acestea reprezintă cele mai bune proiecte apărute de la ultima ediție până în momentul de față în domeniile Arhitectură, Fashion, Graphic design, Lifestyle și Design de produs.
RDW se îmbogățește anul acesta cu o dimensiune internațională, cu sprijinul Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România, Olanda devine țara invitată în cadrul ediției de anul acesta. De asemenea, în programul Romanian Design Week anul acesta vor fi reprezentate și alte țări din Europa precum Austria, Cehia și Suedia. Invitații străini vor susține conferințe, dezbateri sau vor derula proiecte pe parcursul zilelor de eveniment.
Evenimente conexe
19 mai, ora 19.00 Hanul Gabroveni, sala Studio
Lilli Hollein- Vienna Design Week întâlnește designul românesc
O discuție cu Lilli Hollein- Directorul Vienna Design Week, Mihai Gurei- curator Romanian Design Week și reprezentații Romanian Design Week despre importanța evenimentelor care promovează designul , despre diferențele și asemănările dintre industriile creative din Austria și România, despre capacitatea designului de a genera schimbare socială și culturală și despre comunități creative.
21 mai, ora 11.00 Hanul Gabroveni, sala Studio
Modele creative de revitalizare a siturilor urbane în mari municipii
Institutul pentru Politici Publice (IPP)
Workshop-ul Modele creative de revitalizare a siturilor urbane în mari municipii – vine în continuarea demersurilor susținute ale Institutul pentru Politici Publice (IPP) pentru creșterea nivelului de cunoștințe al autorităților publice locale respectiv de implicare a membrilor comunităților în proiectele derulate și își propune creșterea nivelului de educație pentru dezvoltare urbană armonioasă în comunitățile urbane prin diverse strategii.
23 mai, ora 15.00 Hanul Gabroveni, sala Studio
Creează dintr-o perspectivă de marketing
Intro afternoon talks
Mihai Gurei, Managing Director la Intro, surprinde succint în prezentarea sa câteva tendințe în marketingul contemporan, menite să conecteze cu ușurință obiectul de design cu potențialul client.
24 mai, ora 15.00 Hanul Gabroveni, sala Studio
Intro afternoon talks
Educația în design: cum se aliniază școala românească la tendințele europene?
Participarea studenților la cele mai relevante târguri și expoziții de design, precum Salonul de Mobilă de la Milano, și conectarea la fenomenul industriei la nivel internațional e o practică comună. Unde se poziționează următoarea generație de creativi din România față de exemplul lor și în ce măsură se pot inspira instituțiile autohtone din succesul acestora, cu resursele pe care le au la dispoziție? Primim răspunsuri în cadrul unui dialog deschis de la reprezentanți ai facultăților de profil, precum și ai industriei creative locale.