REZERVĂ BILETE


SÂMBĂTĂ, 15 ianuarie 2022 | 16.00

Atelier de dans „Corpul nostru”

cu Andreea Novac
în cadrul „Unshame Dance”

ARCUB – Sala Arcelor
Durata: 120 min

„Corpul nostru” este o invitaţie la un parcurs iniţiatic în dansul contemporan. El se concentrează pe conexiunea dintre gând, corp, spaţiu şi timp în care participanţii sunt încurajaţi să exploreze fluctuaţiile acestor parametri prin ceea ce numim simplu – mişcare. Folosirea diferitelor metode de antrenament au influenţă din tehnicile Cunnigham sau Release având ca principală caracteristică înţelegerea mecanismelor de funcţionare a corpului pornind de la respiraţie, alinierea scheletului, eliberarea tensiunii musculare, utilizarea gravităţii şi impulsului, coordonare dar şi stare emoţională.

Accesul la atelier se face pe bază de înscriere la adresa inscrieri@arcub.ro. Numărul de participanți/atelier este de 15 persoane.

_________________________________________________________________

SÂMBĂTĂ, 15 ianuarie 2022 | 17.00

Vernisaj expoziție „Open Practice Society”

Un proiect Asociația Qolony – Colonia pentru Artă și Știință

ARCUB – Sala Cafenea, Sala Boltilor
Perioada: 15-30 ianuarie 2022

La parterul și subsolul Hanului Gabroveni, Zilele Culturii Urbane la ARCUB prezintă publicului proiectul de mentorat artistic adresat tinerilor din București „Open Practice Society”. Proiectul inițiat de Asociația Qolony – Colonia pentru Artă și Știință a fost unul dintre titlurile câștigătoare ale Programului „București – Oraș deschis” 2021 și este expus la ARCUB în perioada 15-30 ianuarie 2022.

Un proiect de mentorat artistic adresat tinerilor din București, Open Practice Society prezintă expoziţia de grup formată din lucrări de artă contemporană create de tineri artişti, cu vârstele cuprinse între 16 și 20 de ani, selectaţi în urma unui apel deschis cu tema „Liber să provoci”.

_________________________________________________________________

SÂMBĂTĂ, 15 ianuarie 2022 | 18.00

Proiecție de film „Summer of Soul”

Selecție BIDFF 2021
Cu: Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & The Family Stone
Regia: Ahmir „Questlove” Thompson
Documentar, 2021, USA

ARCUB – Sala Mare
Durata: 1h 58 min

Din programul celor trei zile de evenimente culturale de la ARCUB, fac parte și o selecție de filme documentare ale ediției din 2021 a Bucharest International Dance Film Festival. Titlurile sunt curatoriate de echipa Asociației Tangaj Collective și vor fi proiectate în Sala Mare ARCUB în zilele de 14 și 15 ianuarie.

Aclamatul debut în regie al cântărețului Ahmir „Questlove” Thompson e un documentar puternic și captivant — parte film-concert, parte consemnare a unui eveniment istoric de proporții care a sărbătorit moștenirea, cultura și moda afro-americană. Pe parcursul a șase săptămâni, în vara anului 1969, la doar 160 de kilometri sud de Woodstock, Harlem Cultural Festival a fost filmat în Mount Morris Park (acum Marcus Garvey Park). Imaginile nu au fost niciodată văzute și uitate în mare măsură — până acum. Summer of Soul vorbește despre importanța istoriei pentru bunăstarea noastră spirituală și reprezintă o dovadă a puterii vindecătoare a muzicii în perioade de neliniște, atât din trecut, cât și din prezent. Filmul include concerte nemaivăzute până acum ale unor artiști precum Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Mahalia Jackson, B.B. King, The 5th Dimension și mulți alții. Summer of Soul a câștigat Marele premiu al juriului și Premiul publicului la Festivalul de Film de la Sundance 2021.

_________________________________________________________________

SÂMBĂTĂ, 15 ianuarie 2022 | 19.00

Dragă B. – Dialoguri cu scriitori despre orașul București

Moderate de Svetlana Cârstean
Invitaţi: Cristian Iftode, Mihai Duțescu, Vasile Ernu

ARCUB – Sala Librărie
Durata: 60 min

Zilele Culturii Urbane la ARCUB sunt completate de o serie de „Dialoguri cu scriitori despre oraşul Bucureşti” moderate de Svetlana Cârstean. Parte a proiectului „Dragă B. Scrisori către oraşul Bucureşti”, cele trei conferinţe din 14, 15, respectiv 16 ianuarie aduc la ARCUB pe cei unsprezece autori români care au participat în proiect. Un instrument de mapare a relaţiei cu Bucureştiul, proiectul „Dragă B.” conţine scrisori către Bucureştiul pandemic semnate de Andreea Răsuceanu, Bogdan Alexandru Stănescu, Bogdan Ghiu, Mihai Duţescu, Cristian Iftode, Simona Popescu, Vasile Ernu, Katia Pascariu, Ioana Pârvulescu, Luiza Vasiliu, alături de iniţiatoarea proiectului, scriitoarea Svetlana Cârstean.

_________________________________________________________________

SÂMBĂTĂ, 15 ianuarie 2022 | 19.30

„Documentare de actualitate 1897-1940” @live Makunouchi Bento

Proiecție de film documentar & performance muzical live
Un proiect: Image and Sound

ARCUB – Sala Coloanelor
Durata: 60 min

Image and Sound a pregătit pentru Zilele Culturii Urbane la ARCUB o selecţie de proiecții de film mut cu muzică live, prezentate pentru prima dată în această formulă în cadrul Short Sounds: Silent Romanian Documentary. Un experiment audiovizual ce a urmărit reactivarea arhivei de film românesc şi fără sunet, Short Sounds: Silent Romanian Documentary prezintă pe 15 ianuarie la ARCUB, Sala Coloanelor, filme documentare realizate în perioada 1897-1940, adaptate sonor de Makunouchi Bento şi curatoriate de Călin Boto.

~~~

Participarea la evenimentele din cadrul „Zilelor Culturii Urbane la ARCUB” este gratuită, în limita locurilor disponibile, în baza unei rezervări pe arcub.ro/bilete-online/iar accesul se face după prezentarea Certificatului Verde.

Accesul la atelierele de dans din 14, respectiv 15 ianuarie se face pe bază de programare/înscriere la adresa inscrieri@arcub.ro. Numărul de participanți/atelier este de 15 persoane.

~~~

Credit foto: Sabina SuruOpen Practice Society – Lucrare Ioana Pătrașcu