Primul weekend de concerte în aer liber la Turnee de poveste în parcurile bucureştene
Proiect creat de Fundația Marconi pentru Comunicare, Relații Publice și Educație şi finanţat de ARCUB în cadrul Programului Bucureşti. Oraş deschis 2021
Ediţia specială a proiectului Turnee de poveste în parcurile bucureştene propune trei weekenduri de muzică clasică în foişor în perioada 4-19 septembrie.
Prima invitaţie de a degusta muzica clasică într-o ambianţă relaxată, în cadrul proiectului din acest an al Fundaţiei Marconi, are loc în weekendul 4-5 septembrie 2021, în Parcul Kiseleff.
Programul weekendului 4-5 septembrie Turnee de poveste în parcurile bucureştene:
Sâmbătă, 4 septembrie, ora 17.00 | Foişorul din Parcul Kiseleff
FLAUTUL FERMECAT • Ion Bogdan Ștefănescu
& FLAUT POWER • Salomeea Lois Bodea, Carina Boanță și Mihai Vaida
Incredibil, dar adevărat! Don Giovanni și Flautul fermecat
Duminică, 5 septembrie, ora 17.00 | Foişorul din Parcul Kiseleff
CLASIC LA PUTEREA A TREIA • Marin Cazacu & Violoncellissimo
Ion Bogdan Ștefănescu – flaut
Ion Bogdan Ștefănescu este solist al Filarmonicii ”George Enescu”, profesor la catedra de flaut din cadrul Universității Naționale de Muzică București și solist la Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara.
Este doctor în muzică din anul 2002, iar în 1995 a obținut diploma de „Master of Music” la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign. Este laureat al mai multor concursuri naționale și internaționale și a primit, de asemenea, importante și onorante distincții pentru meritele sale artistice. A realizat, de-a lungul anilor, un număr impresionant de înregistrări (200, numai în perioada 2003 – 2004) la Societatea Română de Radio, multe dintre ele păstrate în cardex, precum și la Televiziunea Română. De asemenea, are înregistrări la societăți de radio din străinătate: Deutschlandfunk – Köln, WDR, Bayerische Rundfunk, DRS 2, Société de Musique Contemporaine, Lausanne. Ion Bogdan Ștefănescu cântă pe un flaut Muramatsu 18 K.
Flaut Power
Flaut Power este unicul ansamblu din România format eminamente din flaute de toate mărimile, de la flautul bas până la piculină, acoperind ambitusul unei orchestre. Formația a luat naștere la începutul anului 2017 prin inițiativa Prof.univ.dr. Ion Bogdan Ștefănescu, artist care se află la pupitrul dirijoral al acesteia. Toți membrii Flaut Power alcătuiesc, totodată, clasa de flaut pe care Ion Bogdan Ștefănescu o conduce în cadrul Universității Naționale de Muzică București. Ansamblul a susținut recitaluri în cadrul unor evenimente și conferințe organizate la Academia Română, Cercul Militar Național sau Ateneul Român, precum și în cadrul Festivalului Internațional de Poezie ”Capitale Centenare”, organizat de către Muzeul Național al Literaturii Române. Repertoriul formației este extrem de variat și spectaculos, cuprinzând lucrări extrase din toate perioadele muzicale, de la Baroc, la muzica timpului nostru, incluzând și lucrări de jazz sau aranjamente de muzică tradițională (folclor românesc sau internațional).
…
Marin Cazacu – violoncel
Marin Cazacu este laureat al concursurilor internaționale de la Geneva, Markneukirchen, Leipzig, Bologna și Belgrad. Din anul 1983 este solist concertist al Filarmonicii George Enescu și desfășoară o activitate intensă atât în România, cât și în toată Europa, Asia și cele două Americi, sub bagheta unor mari dirijori. A apărut în diverse formații camerale alături de artiști prestigioși ca Valentin Gheorghiu, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Viktor Tretiakov, Ilia Grubert, Mihaela Martin, Mirel Iancovici, Silvia Marcovici, Jeremy Menuhin, ca membru al trioului Pro Arte și colaborator al cvartetului Voces. Numele său a figurat adesea pe afișele unor mari festivaluri importante, precum cele de la Berlin, Bratislava, București, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Mateus, Osaka, Singapore, Seoul, Sofia, Tokio, Valencia, Veneția. Din 2013 este profesor universitar la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti. În anul 2004 a fost decorat cu Ordinul Meritul cultural în grad de Cavaler, în 2006 a obținut titlul de Doctor în Muzică cu Suma cum laude. Marin Cazacu cântă pe un violoncel Lorenzo Ventapane (1820).
Violoncellissimo
Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii și a tinerelor talente din România. În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși la Paris, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert 2015, 2016, 2107 și 2018, Violoncellissimo la Washington, Bruxelles si Luxemburg, în 2019, iar în 2019 a susținut primul turneu național.
Program şi detalii aici.
Foto: Fundația Marconi pentru Comunicare, Relații Publice și Educație