Pe 16 și 17 februarie 2016, Star Management și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București vor organiza prima conferință internațională dedicată exclusiv industriei muzicale din România – Mastering The Music Business (MMB). Conferința se va desfășura în incinta Hanului Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84-90) și va aduce împreună personalități din domeniul muzical internațional și românesc, precum și specialiști din zona de online, marketing și branding muzical.

 

Unul dintre cei mai cunoscuți speakeri ai evenimentului va fi Tataee (Vlad Irimia) de la B.U.G Mafia, un artist complex și complet, cu o carieră de peste două decenii alături de B.U.G Mafia. Cel căruia fanii îi spun Tataee a fost, pe rând, compozitor, textier, producător muzical, producător video, A&R, manager și PR. A contribuit decisiv la succesul celor zece albume B.U.G Mafia și a creat hituri si pentru alți artiști români cunoscuți. Longevitatea succesului său se explică prin adoptarea unei atitudini profesionale în tratarea actului artistic, de la atentia acordata inovatiilor in domeniu pana la construirea unei relații strânse cu fanii. El va vorbi audientei despre rolul online-ului in cariera unui artist, cum a gandit brandul B.U.G Mafia, despre consecventa in muzica si in comunicare sau cum sa ajungi la aproape un milion si jumatate de fani pe FB si la jumatate de milion de abonati pe canalul de YouTube fara aparitii constante la radio si TV, aducand exemple din cariera proprie.

 

Lista artiștilor de mare succes din România este completată de Cornel Ilie, în principal cunoscut ca solist al trupei VUNK, dar și compozitor, textier și producator muzical, fiind motorul principal din spatele succesului grupului din care face parte. Preocupat permanent de problemele lumii in care traieste, Cornel a devenit și una dintre vocile care se fac din ce în ce mai auzite în societatea românească. Alături de trupa sa a susținut campanii ca “Vreau o țară ca afară (campanie creație proprie răsplătită cu ”Premiul de Excelență” la Gala 10 pentru România) sau “Campania respectului” (inițiată de o companie de cosmetice). De asemenea, Cornel este și un speaker motivațional apreciat, fiind invitat la manifestări precum BuzzCamp sau BookLand.

 

Un al profesionist din domeniul muzical prezent la MMB este Cristian Stan, business manager-ul trupei VUNK din anul 2010, omul care a ajutat la transpunerea în realitate a tuturor proiectelor trupei din ultimii 5 ani, inclusiv concertele susținute anual la Sala Polivalentă, care au devenit renumite pentru producțiile îndrăznețe, comparabile cu cele ale artiștilor internaționali.

 

Cornel și Cristian vor dezvălui celor prezenți greutățile cu care se confruntă o trupă începătoare, dar ambițioasă, de la începuturi și până la succes, ce înseamnă să îți dorești mereu “mai mult” nu în termeni de câștig financiar, ci mai ales de realizări profesionale, cât de important este să formezi și să gestionezi o echipă de profesioniști care să te ajute să-ți dezvolți cariera și nu în ultimul rând, cum să te adaptezi schimbărilor permanente din industria muzicala.

Proiectul MMB a fost inițiat de Anca Lupeș, “profesoara vedetelor”, deținătoare a unui master în music business, cunoscută în lumea muzicii datorită faptului că a participat la organizarea unor concerte etalon precum cel al lui Michel Jackson în Bucuresti (1996), dar și datorită unor proiecte de succes cu care a colaborat, precum Sistem, Holograf, Mandinga, Proconsul etc. De mai bine de șase ani colaborează cu celebrul chitarist Steve Vai, deținător al multor premii Grammy.

Pentru înscrieri și alte informații puteți accesa www.masteringthemusicbusiness.ro  

▲▲▲

Până în acest moment au confirmat prezența o serie de speakeri internaționali:

 • FRANK HESSING (GERMANIA) – Fondator al rețelei internaționale de consultanță în music business MusiConsult, rețea care acordă consultanță de business & servicii juridice pentru industria muzicală. Lucrează cu artiști ca Steve Vai, Sepultura sau companii ca SONY MUSIC și Eagle ROCK Entertainment.
 • GÖTZ SCHNEIDER-ROTHAART  (GERMANIA) –  Avocat. Expert certificat în legislație de copyright și media. Reprezintă la nivel național și internațional persoane și companii cu activitate în industrii creative ca: muzicală, de film, publicitate, fotografie, comerț online și mărci comerciale etc. Este trainer pentru avocați pe domeniul copyright și legislație media și este lector al Universității din Mainz în cadrul LL.M. Media Law Master Course.
 • THORSTEN “TODDIE” FREESE (GERMANIA) – Director General și Director Internațional Distribution la Believe Digital Germany, unul dintre cei mai mari agregatori digitali, cu distribuție în toate principalele magazinele online de muzică: iTunes, Amazon, Deezer, Spotify etc, platforme de streaming video: YouTube, Dailymotion și rețele mobile: Vodafone și Orange.
 • DENIS FLORENT (FRANȚA) – Strateg de radio și speaker internațional, Denis a creat cu succes modele de programming și marketing pentru formate de radio diverse – CHR, HOT AC, Dance, Music & News.

Din România, invitații care au confirmat până în acest moment sunt:

 • BOGDAN NAUMOVICI – unul dintre cei mai cunoscuți publicitari români, fondator al agenției 23 Communication Ideas.
 • CRISTINA BĂZĂVAN – Jurnalist și blogger. A fost  unul dintre oamenii cheie ai revistei Tabu, al cărei redactor șef a fost timp de 6 ani. A făcut parte din echipa care a creat brandul Europa FM și din echipa care a formatat şi rebranduit Radio 21 la sfârșitul anilor ‘90. Susține anual un curs de branding personal pentru actori, la TIFF, în cadrul proiectului “10 pentru film” și a creat strategii de comunicare pentru oameni de muzică, actori și regizori români.
 • CRISTIAN CHINA BIRTA– Este blogger şi antreprenor online. Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care înseamnă proiecte de nișă reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0. A ținut peste 50 de cursuri de social media la solicitarea companiilor și agențiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente în care subiectul principal a fost social media și comunicarea.
 • EMILIAN MANOLACHE – Creative Director la Positive Agency, Emilian Manolache va vorbi despre aplicațiile neuroștiințelor în Advertising, Branding și Marketing, cu exemplificări din industria muzicală.  Cum luăm decizii, unde ne îndreptăm atenția, cum răspunsurile noastre inițiale pot prezice decizia finală și mai ales, în ce măsură aceste decizii sunt conștiente?
 • IRINA CARAIVAN – Fondator al platformei de crowdfunding Wearehere.ro, dedicată proiectelor creative și educative.
 • MARIA VOICAN – Avocat. Are o experiență de 15 ani în domeniul proprietății intelectuale (PI), cu practică predilectă în zona drepturilor de autor și conexe. Acum studiază Copyright la King’s College la Londra. Maria este alumn WIPO (World Intellectual Property Organization), are diploma de Master în Intellectual Property Law de la Universitatea din Torino și Academia WIPO, a urmat o sumă de cursuri de specialitate, dar și alte studii postuniversitare. Este un trainer IP cu experiență și se implică în diverse proiecte de PI.
 • ROBERT GRAUR – Fondatorul DJSuperstore,  singurul magazin dedicat DJ-ilor din România, unde poți găsi cele mai importante branduri de echipamente de DJ și de producție muzicală. Pe lângă vânzarea și închirierea echipamentelor de DJ, Robert este implicat și în diverse proiecte de training pentru DJ și susține creșterea standardelor din industrie.
 • SERGIU BIRIȘ – Creatorul ro(2007) și Zonga (2012).