Luna iunie este luna evenimentelor conexe ale expoziției „De ce mai stai cu el!?”, marcă a Muzeului Pandemiei, care se poate vizita până în data de 29 iunie, la sediul ARCUB, Hanul Gabroveni. Pentru început, vă invităm la teatru. Apropo, este vorba despre o piesă construită din câteva episoade scurte, fără o legătură între ele, fiecare având la bază o formă sau alta de abuz asupra femeilor. Este o premieră și se numește „Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai”. Producătorul este Teatrul Apropo. 

Cuvântul regizoarei Cristina Neacșu:

„ Cinci actori dau viață unor povești și evenimente cât se poate de reale, ce au loc sub ochii noștri în fiecare zi, dar pe care nu ajungem să le cunoaștem niciodată cu adevărat… Jocul scenic este simplu, natural, fără prea mult decor, atmosfera fiind creată cu ajutorul câtorva elemente la îndemâna actorilor. Totul este viu și controlat de aceștia, de la mutarea decorului până la schimbarea lor în fața publicului. Ideea spectacolului poate fi descrisă cel mai bine chiar prin replica finală a unuia dintre personajele feminine: „Mamă, tu ai murit deja, nu vreau să mor și eu.”

Din distribuție fac parte : Marian Dumitru, Teona Stavarachi, David Drugaru, Anamaria Codiță și Lorin Presecan. 

Rezervările se fac exclusiv online, accesând: https://booking.appointy.com/en-US/rnmr/bookings/calendar. Sunt disponibile câte 30 de bilete pentru fiecare dintre cele două reprezentații care vor avea loc în data de 11 iunie și 18 iunie 2022. Principiul rezervării și al atribuirii biletelor este: ”primul venit, primul servit!”.

Intrarea este gratuită, iar pentru achiziția biletelor va trebui să accesați numai datele de 11 și de 18 iunie din calendar.

Piesa se va juca în una dintre săile expoziției, la ARCUB, Hanul Gabroveni, Strada Lipscani nr. 84-90, sector 3, București, începând cu ora 19:00.

Ca să nu uităm!

Muzeul Pandemiei este acel proiect construit în jurul unui concept fluid care a pornit de la o realitate afectivă: big bang-ul epidemiologic care ne-a schimbat vizibil viața.  Oferim mai multe reprezentări ale pandemiei, din mai multe puncte de vedere și prin mai multe teme. Am început în 2021 cu o expoziție despre declanșarea pandemiei, despre adaptare, cu radiografii și drame individuale, despre timp și despre supraexpunerea la ecrane. În noua expoziție am mutat accentul de la rutinele și comportamentele modificate sau anulate, la agresiunile sexuale și la violențele fizice sau verbale împotriva femeilor mai ales în perioada 2020-2021.

*

„Muzeul Pandemiei. De ce mai stai cu el!?” este un proiect marca Rețeaua Națională a Muzeelor din România, susținut de ARCUB și de Primăria Municipiului București.

Producătorul acestei piese este Teatrul Apropo, partener al proiectului.

Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.