Termenul de depunere a aplicațiilor s-a prelungit până pe 24 iunie 2016. Depunerea aplicațiilor se face la sediul ARCUB, în perioada 16.05.2016 – 24.06.2016, în intervalul orar 09:30 – 17:00, iar anunțarea câștigătorului va fi facută public în data de 8 iulie 2016. Celelalte clauze ale regulamentului rămân nemodificate.

 

Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Bucharest Jazz Festival 2016 încurajează compozitorii români de jazz să își exprime creativitatea prin concursul de compoziție New Jazz Works, lansat la inițiativa jazzmanului Lucian Ban, și aflat în acest an la a doua ediție.

Gândit ca o platformă culturală prin care sunt sprijinite și finanțate opere noi în muzica jazz, New Jazz Works funcționează ca un instrument de promovare extrem de puternic, opera de jazz câștigătoare fiind prezentată în premieră live pe scena Bucharest Jazz Festival 2016.

Comisionările Bucharest Jazz Festival au ca scop încurajarea creativității muzicienilor români, iar ARCUB sprijină originalitatea în compoziția muzicală de jazz, printr-o bursă de 3000 de euro, acordată câștigătorului de un juriu format, în acest an, din  pianistul și compozitorul român de jazz Mircea Tiberian, alături de muzicianul român stabilit în Canada, Dan Ionescu, și Cristian Soleanu – câștigătorul primei ediții, New Jazz Works 2015, cu lucrarea The Elements.

Printre criteriile de selecție stabilite pentru acordarea bursei în cadrul NEW JAZZ WORKS 2016 se numără excelența artistică, expertiza compozițională a aplicantului și capacitatea de realizare a proiectului.

 

Materialele privind aplicarea la Comisionările New Jazz Works pot fi descărcate de aici

Detalii pe www.bucharestjazzfestival.ro