POVEȘTILE TEIULUI – OAMENI ȘI LOCURI DIN CARTIER

Un proiect al Grupului de Inițiativă Civică Lacul Tei

 

Înfiinţat în 2010 din locuitori ai cartierului Tei care s-au hotărât să schimbe în bine spaţiul unde locuiesc, Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei, premiat în 2014, la Gala Societăţii Civile și în 2015, la Gala Premiilor Participării Publice, a produs în 2016 proiectul Poveștile Teiului în cadrul liniei Generator 2016.

O continuare a proiectului din 2014, Istorie şi Tradiţie în Lacul TeiPoveștile Teiului a făcut cunoscute istoriile unor locuri şi spaţii din cartier, povestite chiar de locuitorii cartierului Tei. După o etapă de documentare a istoriilor unor puncte de interes ale cartierului, de la Palatul Ghica, la Biserica Doamna Ghica şi Doamna Oltea, până la Şcoala 31, Atelierele RATB, Spitalul Colentina, Facultatea de Construcţii, Complexul Circ – Parcul Circului sau Strada Lizeanu, proiectul a continuat cu înregistrarea video a poveștilor despre cartier culese de la locuitorii zonei.

Pe 15 octombrie, bucureștenii au fost invitați să ia parte activ la conturarea proiectului Poveștile Teiului, în cadrul evenimentul de inaugurare a Centrului Comunitar Tei. Primul echipament comunitar urban grassroots, Centrul Comunitar Tei a luat ființă în urma unui parteneriat între Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei și grupul de arhitecți studioBASAR, realizat în cadrul concursului de proiecte Urbaniada. Situat în Parcul Circului, Centrul Comunitar Tei a primit vizita locuitorilor din cartier de la care au fost adunate poze şi mărturii audiovideo despre istoria locurilor emblematice din Tei.

După sesiunea de povestit din 15 octombrie 2016 de la Centrul Comunitar TeiGrupul de Inițiativă Civică Lacul Tei a prezentat sâmbătă, 19 noiembrie 2016, la Școala Gimnazială de Arte nr. 4, finalizarea proiectului Poveștile Teiului. Din program au făcut parte proiecția filmului documentar Oameni și locuri din cartierul Tei, expoziția cu fotografii din cartier, Cartea cu Poveștile Teiului și ateliere interactive cu copiii.