The Tin Ring/ Inelul de tinichea

14 noiembrie, ora: 21:00

15 noiembrie, ora 19:00

Hanul Gabroveni


Inelul de tinchea este o dramatizare bazată pe autobiografia Zdenkei Fantlová, o supraviețuitoare a Holocaust-ului, carte adaptată pentru scenă de Jane Arnfield și regizorul Mike Alfreds în 2011. 


Cercetarea care a dus la spectacol a avut în vedere felul în care declarațiile martorilor pot deveni un instrument interpretativ și pot fi dezvoltate în contextul unui spectacol pentru a provoca o reflecție pe tema experiențelor de viață ale victimelor. Inelul de tinichea folosește mărturia verbatim drept cea mai eficace metodă de a înțelege cauzele și consecințele genocidului și ale violențelor în masă. Spectacolul arată cum mărturiile la prima mână pot fi transferate de la gazdă (Fantlová) la un prim surogat (actrița Jane Arnfield) și apoi către un grup surogat (publicul).


The Tin Ring/ Inelul de tinichea de Zdenka Fantlová 

Adaptare: Jane Arnfield și Mike Alfreds 

Interpretă: Jane Arnfield

Producători: Mandy Stewart & Human Remain

 

Jane Arnfield a studiat artele spectacolului la Dartington College of Arts și are o carieră de peste 20 de ani în teatru. A lucrat cu Northern Stage Ensemble și cu Shakespeare Globe Theatre unde a jucat rolul Imogen în Cymbeline, alături de Mark Rylance. Ca membră a David Glass Ensemble, Jane s-a implicat și în proiecte para-teatrale precum Lost Child dezvoltat în Asia de Sud-Est, America de Sud și Europa. Proiectele ei au fost susținute de-a lungul timpului de parteneri precum British Council, Ambasadele Marii Britanii din diferite țări, Save the Children, World Vision.

 

Vezi VIDEO