MissRepresentation

15 noiembrie, ora 12:00

Acces gratuit


Scris și regizat de Jennifer Siebel Newsom, MissRepresentation vorbește despre felul în care, într-o societate în care mass-media are puterea de a forma modele culturale și de comportament, mesajul colectiv transmis către tinerii de ambele sexe este acela că valoarea și puterea unei femei stă în tinerețea, în frumusețea și sexualitatea ei, și nu în capacitatea ei de lider. Filmul discută portretele limitate și dezavantajoase pe care mass-media le face femeilor și tinerelor, ceea ce face ca pentru femei să fie mai dificil să ajungă în poziții de conducere, iar pentru femeile obișnuite să se simtă stăpâne pe ele. 


MissRepresentation include intervenții ale unor adolescente și interviuri provocatoare cu politicieni, jurnaliști, activiști și profesori universitari precum Condoleezza Rice, Lisa Ling, Nancy Pelosi, Katie Couric, Rachel Maddow, Rosario Dawson, Jackson Katz, Jean Kilbourne și Gloria Steinem. Filmul oferă informații și statistici uimitoare care lasă spectatorul debusolat și îi schimbă complet perspectiva. Distribuirea filmului MissRepresentation a fost catalizatorul unei campanii sociale organizate de The Representation Project. Scopul campaniei a fost acela de a le da putere femeilor și tinerelor și de a le oferi noi oportunități pentru a-și realiza potențialul.

 


Jennifer Siebel Newsom

Cea care a scris și regizat filmul MissRepresentation, ce a avut premiera în competiția de specialitate de la Sundance Film Festival în 2011, este creatoare de documentare, avocat pentru drepturile femeilor și fostă actriță. Ca urmare a filmului, Newsom a lansat The Representation Project, o organizație ce desfășoară campanii de media menite să-i ajute pe oameni să devină mai conștienți față de problemele femeilor, să inspire acțiuni individuale și în comunitate și, în cele din urmă, să producă schimbări culturale care să permită tuturor, indiferent de sex, vârstă sau circumstanțe, să-și împlinească potențialul. Newson este și producătorul executiv al documentarului nominalizat la Oscar, The Invisible War (Războiul invizibil), despre epidemia de violuri din armata americană. 


Vezi VIDEO