Proiect creat de Fundația Marconi pentru Comunicare, Relații Publice și Educație şi finanţat de ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

Proiectul „Turnee de poveste în parcurile bucureștene” se încheie cu două titluri celebre, Pianul călător şi Vioara lui Enescu, programate în cel de-al treilea weekend de concerte în aer liber, 18-19 septembrie, în Foişorul din Parcul Kiseleff.

Trecătorii vor avea ocazia să îl asculte sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 17, pe pianistul Horia Mihail. În cadrul unui proiect cuprinzând concerte susţinute în 11 oraşe din România şi la Chişinău, Turneul Pianul călător Encore susţinut de pianistul Horia Mihail s-a bucurat de un succes deosebit şi anul acesta prin concerte susţinute în săli şi în aer liber. Un program extrem de atractiv, alăturând cele mai frumoase piese oferite ca bis în cele 10 turnee de până acum, încântă publicul care revine cu entuziasm pentru a asculta pe viu un nou recital Pianul călător susţinut de pianistul Horia Mihail.  

Duminică, 19 septembrie, de la ora 17, cei care se vor plimba prin Parcul Kiseleff se vor putea întâlni cu Vioara lui Enescu şi respectiv cu violonistul Gabriel Croitoru, acompaniat de pianistul Horia Mihail. Turneul Vioara lui Enescu este un eveniment care aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică: Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național George Enescu) străbat România alături de pianistul Horia Mihail pentru al zecelea an, aducând muzica aproape de comunităţile celor mai diferite oraşe din România. O călătorie spectaculoasă la fiecare ediţie, un dialog cultural şi muzical dincolo de prejudecăţi şi false bariere, un gest de necondiţionată onestitate faţă de actul artistic, turneul are ediţii anuale din 2012 şi numeroase extensii internaţionale.

Program şi detalii aici

Foto: Virgil Oprină