Pentru că proiectul franco-român a fost primit foarte bine de publicul din Bucureşti, expoziţia rămâne deschisă la ARCUB Gabroveni până la finalul lunii iulie.

De la pictură, la sculptură, colaj sau new media, cele 71 de lucrări de artă contemporană sunt semnate de artişti francezi ai galeriei pariziene 59 Rivoli şi de artişti români ai galeriei 1001 Arte.

Dacă expoziția artiștilor francezi propune publicului bucureștean o incursiune în diversitatea artei contemporane europene într-o explozie de ritm și culoare, lumină și mișcare, expoziția artiștilor români reia tema Bestiarului* artistic adaptată anului 2022.

Program de vizitare: zilnic, între 12.00 şi 20.00. Intrarea este liberă.

*Bestiarul medieval nu desemna doar o enciclopedie a creaturilor fabuloase, ci și un inventar al cunoașterii și limitelor fizice și morale ale lumii (ilustrațiile erau acompaniate de lecții morale, iar granițele tărâmurilor cunoscute erau marcate de monștri ca semn al alterității periculoase). Tot așa, expoziția de grup Bestiar 2022 nu e doar o incursiune în mitologii contemporane, cât, mai ales, o abordare artistică a fricilor contemporane. (Cristian Cojanu, curator)