Proiect creat FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

Ideea PELICULA – IBERO AMERICAN FILM EXPERIENCE a pornit de la dorinta de a pune la dispozitia publicului o mostră de cultură ibero-americană, prin intermediul proiecțiilor de film, însă treptat s-a dezvoltat, acoperind o serie mai largă de discipline și interese. În încercarea de a configura o imagine cât mai fidelă a culturii din America Latină și Peninsula Iberică, am considerat că o abordare multidisciplinară va completa acest tablou. Prin urmare, muzica, dansul, gastronomia vin să transmită informații suplimentare, emoții nesurprinse în proiecțiile de film. Mai mult, beneficiarii sunt stimulați să analizeze modalitățile de organizare a festivalului prin: proiecții, dezbateri, concerte, expoziții, sesiuni de mișcare, degustări, și să se implice activ în realizarea acestora.

Grupul țintă, definit în baza evaluărilor primelor 5 ediții de festival, este constituit, preponderent, dintr-un public tânăr, cu vârsta cuprinsă între 24-45 de ani, cu venituri medii spre ridicate, studenți sau angajați, care beneficiază de acces la internet și sunt posesori de smartphones, merg ocazional la cinematograf și se implică în evenimente culturale inedite, dornici de a interacționa și a experimenta activ lucruri și situații noi.

Festivalul este conceput ca o experiență completă, multisenzorială și susține participarea unui public cât mai larg. Proiectat drept un concept dinamic în spații alternative, proiectul mizează pe implicarea beneficiarilor în poveștile care conturează universul latin, timp de 5 zile în București, încercând să aducă un spațiu nou și îndepărtat geografic în atenția unui public urban, dornic de experiențe culturale inedite.

Aflat la cea de-a 6-a ediție, PELICULA va cuprinde peste 25 de proiecții de film din țările mai sus amintite și peste 10 evenimente tematice (mini-concerte de muzică tradițională, expoziții, reprezentații de dans, discuții despre experiențele din America Latină și/sau spațiul Iberic, workshopuri pentru copii, etc), desfășurate în perioada 8 -12 septembrie 2021.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA

Proiect co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021

Detalii program: peliculafestival.ro