Open Call Casting: Hedda’s Sisters
Între 15 septembrie și 15 octombrie, Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) lansează un casting național ca parte integrantă a proiectului Hedda’s Sisters. Empowering Women Theatre Artists in Romania and Eastern Europe/Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei, proiect de aducere în contemporaneitate a textelor lui Ibsen, din perspectivă feminină.
În acest sens, invităm actrițele interesate să trimită, într-un singur e-mail, pe adresa florentina.bratfanof@yahoo.com următoarele materiale:
– Un CV de prezentare actualizat;
– 3-5 fotografii recente;
– Un link către o probă video care să conțină adaptarea/personificarea unui personaj feminin care se regăsește în piesele lui Ibsen. Proba trebuie să fie de maxim 10 minute și de maxim 2 GB (încărcată preferabil pe platforma wetransfer.com sau pe youtube.com).
Alte specificații: Nu se analizează calitatea filmării video, ci conținutul. Sunt acceptate așadar și probe filmate cu smartphone. Nu există limită de vârstă pentru acest casting.
Castingul are loc pentru distribuțiile a trei noi spectacole care vor fi produse în 2015.
După 15 octombrie, data limită în care se pot trimite aceste materiale, Cristina Modreanu, managerul proiectului Hedda’s Sisters, împreună cu Florentina Bratfanof, director de casting, dar și cu regizoarele Gianina Cărbunariu, Ioana Păun și Carmen Lidia Vidu vor realiza selecția finalistelor. În data de 16 noiembrie ac, în cadrul festivalului produs de ARCUB, Bucharest International Theater Platform, finalistele vor fi invitate să performeze live personajul propus în proba filmată.
Despre proiectul HEDDA’S SISTERS
Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei se axează pe personajele feminine ale lui Ibsen, folosindu-le ca instrument pentru aducerea în prim-plan a perspectivei artistice feminine și pentru a susține astfel femeile-artist din teatrul românesc, extinzând apoi conversația și în Estul Europei. În același timp, proiectul subliniază importanța și valoarea pieselor lui Ibsen în contextul social și artistic românesc aflat azi în plină reinventare. Nu în ultimul rând, proiectul va contribui la re-imaginarea personajelor feminine ale lui Ibsen din perspectiva secolului 21.
Proiectul beneficiază de un grant din partea International Ibsen Scholarships.
Pentru orice alte detalii, persoana de contact este Florentina Bratfanof,
florentina.bratfanof@yahoo.com
0722.529.446