COMANDĂ KIT

UPDATE: Perioada în care poți comanda 𝐖𝐨𝐫𝐤𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐘𝐞𝐚𝐫, primul auto-performance ghidat cu livrare la tine acasă, a fost prelungită până pe 10 decembrie.

Primul auto-performance din România, Worker of the year propune o nouă formă de act artistic pe care publicul îl poate experimenta în afara convenţiei unei săli de spectacol, în intimitatea propriei case. Un proiect artistic original, conceput de artistele Ioana Păun şi Flavia Giurgiu, co-produs de ARCUB, Centrul Cultural Clujean şi finanţat de AFCN, Worker of The Year poate fi comandat online, în Bucureşti, începând de joi, 7 octombrie 2021 de pe site-ul arcub.ro.

Este pentru prima dată când bucureştenii pot comanda un show artistic, iar spectacolul să fie livrat acasă. Worker of the year este un auto-performance ghidat care îi introduce pe cei care îl experimentează într-o lume a viitorului, o distopie în care nu există o cale de mijloc, ci doar două opțiuni de viață: dragostea sau munca.

Worker of the year este disponibil pentru comandă online pe arcub.ro pe raza municipiului Bucureşti, până pe 31 octombrie și ajunge la participanți sub forma unui kit performativ complet ce conține obiecte, gadget-uri, lumini. Creatoarele performance-ului home delivered recomandă publicului să urmeze instrucțiunile primite în kit, să își rezerve aproximativ o oră pentru WORKER OF THE YEAR și să treacă prin experiență singuri.

După ce conținutul pachetului este asamblat, Worker of the year creează o atmosferă intimă și surprinzătoare prin tehnologii analog sincronizate și populează întreg spațiul fizic al casei, construind o realitate fictivă. Un sound ca de film, cu o voce implicată, te poartă pas cu pas într-un prezent alternativ și realitatea sa, prin instrucțiuni ghidate, narațiune, o coloană sonoră cinematică, momente de contemplare sau de interacțiune cu obiectele primite. Spațiile, lucrurile și situațiile din performance vorbesc despre teritorii îndepărtate, dar, în același timp, înspăimântător de posibile: existența a devenit aparent perfectă și lipsită de presiunea alegerilor.

Proiectul pleacă de la convingerea că în fiecare din noi există potențialul performativ. Worker of the year este un auto-performance, în care ești condus într-un context artistic. Marele pariu al nostru, ca artiste, e că avem totală încredere în ce vei face cu kit-ul pe care îl primești. Ce vrem este să te provocăm să îți descoperi sclipirea și să mergi pe mâna ei explică cele două creatoare ale proiectului Ioana Păun și Flavia Giurgiu

Păun și Giurgiu au lucrat la perfectarea kitului performativ de la începutul anului și au invitat alți creatori să contribuie la experiența livrată acasă. Astfel, scenografa Irina Moscu a participat la definirea kit-ul performativ, scriitorul Tudor Ganea a scris povestea utopică, iar vocea lui Alexandru Potocean ghidează ascultătorii pe muzica Dianei Miron. Alice Voinea a conceput grafica, Răzvan Leucea imaginea video și foto, iar Raluca Felezeu coordonează producția, cu sprijinul lui Sorin Dobrin.


Comenzi şi livrare Worker of The Year

  • Kit-ul performativ poate fi comandat de bucureşteni până pe 10 decembriede pe site-ul ARCUB. Numărul de kit-uri puse în vânzare este limitat.
  • Livrările se fac doar pentru comenzile înregistrate pe raza municipiului Bucureşti.
  • Costul unui kit Worker of the Year este de 70 de lei. Primele 50 de cutii pot fi comandate la un preț special, de 50 de lei. Pentru comenzile efectuate în perioada 7 – 12 octombrie livările vor începe pe data de 13 octombrie. Pentru comenzile efectuate în perioada 7 – 12 octombrie livările vor începe pe data de 13 octombrie.

Performance-ul este co-produs de ARCUB, Centrul Cultural Clujean și co-finațat de AFCN*.

* Proiectul nu reprezintă neapărat poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabil pentru conținutul proiectului și nici pentru modul în care ar putea fi utilizate rezultatele proiectului. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului subvenției.


Concept și realizare: Ioana Păun și Flavia Giurgiu
O poveste de: Tudor Ganea
Coloană sonoră: Diana Miron
Voce: Alexandru Potocean
Grafică: Alice Voinea
Producție executivă: Raluca Felezeu
Asistent producție: Sorin Dobrin

Partener: Vladila


Ioana Păun
Regizoare şi performance artist, Ioana Păun explorează, în proiectele sale, comportamentele umane în situații de supraviețuire politică, economică, de sănătate. Proiectele sale au fost susţinute de instituţii internaţionale importante precum le phénix, scène nationale Valenciennes, Theatre Royal Stratford East, Théâtre Les Tanneurs, Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Teatro Luna din Chicago, Live Art Development Agency din UK, Schauspielhaus Wien, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Europalia. Ioana Păun a studiat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București şi la Goldsmiths, University of London. A condus Programului de Arte Performative al Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, printre primele de acest gen din România. În 2021, Ioana conduce o cercetare Fulbright în domeniul artei și al Instagram-ului în colaborare cu universitățile Bard, Pace și Stanford din SUA.
www.ioanapaun.com

Flavia Giurgiu
Flavia Giurgiu este o artistă de teatru, dans și artă performativă, în prezent stabilită la București. Activitatea ei este  constantă și complexă, atât în teatre din țară, cât și în muzee și spații culturale independente, unde colaborează cu regizori, coregrafi și artiști contemporani de renume național și internațional. Este autoarea propriilor performance-uri și semnează coregrafia și mișcarea scenică pentru spectacolele la care lucrează. Cu studii în actorie și dans contemporan, căutările ei artistice se concentrează în jurul diverselor posibilități de a exista și funcționa în spațiul performativ contemporan.