ArCuBCentrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită sâmbătă, 28 mai, ora 19.00 la o nouă reprezentaţie a spectacolului “O lume pe dos”.

Este vorba despre „un spectacol ce descrie fără menajamente lumea în care trăim – o lume bolnavă de singurătate, în care oamenii recurg la soluţii limită, fiindcă nu-şi mai găsesc locul, liniştea, măsura, sentimentele sau identitatea.” Regia este semnată de Iarina Demian.

 

Protogoniştii sunt: Tudor Chirilă, Iarina Demian, Simona Stoicescu, Smaranda Caragea, Marius Drogeanu, Mircea Drâmbăreanu, Andrei Runcanu.

 

După „Biloxi Blues” (piesa celebrului Neil Simon, jucată cu mare succes la Teatrul de Comedie şi în turnee prin ţară) regizoarea Iarina Demian revine la dramaturgia americană contemporană, reunind într-o singură montare trei piese scurte ale unor autori consacraţi. Preludiu şi Liebestod – de Terrence Mc Nally, Problema – de A.R. Gurney şi Naomi în camera de zi – de Cristopher Durang sunt cele trei farse tragice care alcătuiesc “Lumea pe dos” în care Tudor Chirilă trece cu dezinvoltură de la o partitură la alta.

 

Sper să avem din nou sala plină la fel ca la ultimele noastre spectacole. O lume pe dos e un proiect frumos din mai multe motive: actori foarte buni, texte extrem de noi şi îndrăzneţe în peisajul teatrului românesc, o vizune regizorală care ţine cu Actorul, un spectacol cu un mesaj extrem de modern. O lume pe dos ridică o întrebare cheie: cum negociem cu singurătatea? Este un spectacol care pune probleme printre hohote de râs. Un spectacol pe care îl iubesc. Şi aş vrea să-l iubesc împreună cu o sală plină de oameni care acceptă să-şi pună întrebări şi să caute în ei înşişi.” Tudor Chirilă 

 

 “Şansa noastră de a juca o nouă serie cu spectacolul “O lume pe dos” se numeşte ArCuB. (…) Să nu ne facem iluzii legate de lumea în care trăim. Să privim în faţă situaţiile limită ale existenţei umane şi să ne gândim că fiecare dintre noi facem parte din ea… ” Iarina Demian

 

 

 

Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) şi 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr. 14) şi prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti sau online pe www.eventim.ro

 

Detalii pe www.arcub.ro    

 

Producător: ArCuB

Coproducător: Fundaţia artEST

Parteneri media: Bucureşti FM, 24FUN, România Liberă, Port.ro, Metropotam.ro, Arhitectura.ro, Paspartu, Youmago.ro, RATB, ELEVATE, Eventim.