Miercuri, 7 decembrie 2022, la Sala Mare ARCUB, publicul bucureştean este invitat să descopere altfel universul artistului Constantin Brâncuşi prin intermediul spectacolului de teatru „Brâncuşi, dragostea mea” prezentat cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB.

Spectacolul one-woman-show „Brâncuși, dragostea mea”, regizat de Beatrice Rancea, creat şi interpretat de actriţa şi scriitoarea Claudia Motea, aduce în prim plan nouă poveşti de iubire din viaţa marelui artist, trăite în atelierul său din Montparnasse, cu femei celebre care i-au fost muze. De la Margit Pogany la Maria Tănase la Peggy Guggengeim, Cella Delavrancea, Eileen Lane, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu, toate cele nouă personaje feminine sunt interpretate de Claudia Motea, iar prezenţa lui Brâncuşi este construită prin cuvinte din scrisorile artistului rostite de vocea actorului Marius Bodochi, pe muzica live interpretată la vioară de Geanina Meragiu şi la pian de Adina Cocargeanu.

„Actriţa Claudia Motea inventează şi se reinventează în fiecare personaj, străbătând toată paleta artistică de sentimente: bucurie, tristețe, disperare, extaz pe parcursul unui singur spectacol la fel de rotund şi ameţitor ca «Sărutul» lui Brâncuşi. Extraordinar!” Prof. Dr. Carmen Bobocescu, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România

Lansat în februarie 2022, la împlinirea a 146 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, spectacolul este inspirat de cartea cu acelaşi nume scrisă de Claudia Motea, tradusă şi publicată în zece limbi.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe acub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

Preţuri bilete:

Cat.I – 50 de lei;

Cat.II – 35 lei.

MIERCURI, 7 DECEMBRIE 2022, ORA 19.00

Brâncuşi, dragostea mea!

De şi cu: Claudia Motea

Regia & light design: Beatrice Rancea

Voce Constantin Brâncuşi: Marius Bodochi

Pian: Mădălina Ene

Vioară: Geanina Meragiu

Durata: 1h 10’

Producător: International Artiscan