Primele cinci zile ale Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în perioada 20-29 iunie,  au demonstrat că dragostea pentru muzica clasică dăinuie în sufletele bucureștenilor, care, atât printre stropii de ploaie, cât și printre razele puternice ale soarelui de weekend, s-au adunat în Piața George Enescu, pentru o serie de spectacole de excepție.

 

Vineri, 20 iunie, festivalul a fost deschis de Mercury Quartet, un grup de tineri talentați, care au prezentat unul dintre proiectele lor  cele mai recente – The Freddie Mercury Project – și care au interpretat melodii ale celebrei trupe Queen, în aranjamentele violonistului român Vlad Maistorovici. Vremea nefavorabilă nu a oprit publicul din a fredona piese extrem de cunoscute, ținând pasul cu instrumentele celor patru artiști. 

 

Orchestra Națională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, a susținut sâmbătă, 21 iunie, un concert formidabil și a primit infinite aplauze din partea publicului adunat în apropierea Ateneului Român. Alături de orchestră a fost Răzvan Stoica, un violonist excepțional, care a încântat publicul cu sunetele magice ale viorii sale Stradivarius, stârnind, la rândul său, ropote de aplauze în rândul celor prezenți la eveniment.

 

Concertul Vunk Simfonic, care a adunat peste 4000 de oameni duminică, a fost o premieră, atât în cadrul Bucharest Music Film Festival, cât și pentru membrii trupei. Alături de Camerata Regală și de Bucharest Jazz Orchestra, trupa Vunk a interpretat  variante simfonice ale câtorva dintre piesele care i-au consacrat, în aranjamentele dirijorului George Natsis, prezent pe scena festivalului.

 

În serile de 23 și 24 iunie, tânărul pianist Silviu Dumitrache, cvartetele Capriccio, Subito, Artmusik și ansamblurile Klasikvm Ensemble și SonoMania i-au oferit publicului prilejul de a călători printre compozițiile celor mai mari artiști ai muzicii clasice. 

 

În cea de-a doua jumătate a festivalului, pe scenă vor urca Grupul Vocal Acapella, Duo Cello Jaya și Romanian Brass Quintet, iar Nicu Alifantis, împreună cu Impromptu Orchestra și Jazzappella, va prezenta proiectul Simfonicu, un concept diferit de abordare a muzicii care i-a adus succesul.

 

În weekendul de închidere, scena din Piața George Enescu va găzdui trei orchestre ce vor susține concerte extraordinare: Symphactory Orchestra împreună cu basbarionul Zoltan Nagy și dirijorul Gabriel Bebeșelea, Filarmonica George Enescu, dirijată de Constantin Adrian Grigore, alături de care vor interpreta mezzosoprana Ema Pascu și tenorul Teodor Ilincăi. Ultima seară va fi o nouă ocazie pentru melomani de a-i revedea pe muzicienii austrieci de la Spirit Of Vienna Orchestra, care vor susține concertul de încheiere a festivalului. 

 

Păstrând tradiția, weekendurile încep cu Ora de Dans, în cadrul căreia echipa talentată a Academiei de Dans Mihai Petre va oferi momente de o coregrafie impecabilă, făcând ringul să vibreze sub picioarele lor. 

 

De asemenea, în fiecare seară, începând cu ora 21:00, vor avea loc proiecții cinematografice care vor aduce în mijlocul locației producții impresionante, concerte și musicaluri de pe marile scene ale lumii. Acestea sunt difuzate cu scop pur educațional.

 

Duminică, 29 iunie, va avea loc extragerea celor 6 taloane câștigătoare, înscrise la tombolă, în baza cărora vor fi acordate următoarele premii:

Premiul I – o excursie de 2 persoane la Istanbul, oferită de AMA Travel.

Premiul 2 – un LED TV SHARP SMART, 3D, 99 cm, oferit de SHARP.

Premiul 3 – un microsistem audio HIFI SHARP 200 W, oferit de SHARP.

Premiul 4 – boxe wireless Bluetooth SHARP 20W, oferit de SHARP.

Premiul 5 – Docking/ Boxe 2.1 SHARP pentru Iphone/IPod, oferit de SHARP.

Premiul 6 – un set de cărți, oferit de Bookia

 

Cele mai multe dintre concertele desfășurate pe scena Bucharest Music Film Festival au putut fi vizionate și online, în transmisiune directă, pe canalul Youtube al ARCUB. Melomanii cărora timpul nu le va permite să ajungă în Piața George Enescu în următoarele zile ale evenimentului vor putea urmări și în continuare, pe același canal, o parte din recitalurile cuprinse în programul festivalului.