În ambianţa caldă şi elegantă a noii săli ArCuB, a avut loc prima manifestare culturală găzduită de spaţiul din Strada Batişte nr.14, după ce a fost renovat de curând.

Aseară de la ora 21.00, a concertat aici faimosul cantautor italian Edoardo Bennato, la invitaţia Ambasadei Italiei în România.

Spectacolul a fost precedat de un scurt discurs al Excelenţei Sale Domnul Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la Bucureşti, care l-a prezentat pe artist şi a mulţumit ArCuB pentru implicarea în realizarea acestui eveniment. Au participat mai mulţi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice străine la Bucureşti.

Prezent în ţara noastră cu ocazia Săptămânii limbii italiene în lume muzicianul a oferit un recital plin de vivacitate, cu accente rock şi blues, demonstrând încă o dată că vârsta este o stare de spirit. Alături de el, mai tinerii colegi Giuseppe Scarpato – chitară şi backing vocal, Raffaele Lopez – clapă şi Roberto Perrone – percuţie au fost în formă, nelipsind din scenă decât în momentul de solo, în care Bennato s-a transformat în omul-orchestră şi a cântat în acelaşi timp la chitară, muzicuţă şi baterie.

Interpretul şlagărului Notti Magiche (imnul Campionatului Mondial de Fotbal din Italia) a vorbit prin şi printre melodiile sale cu pasiune despre muzică, despre lumea magică a poveştilor şi despre tinerii în mijlocul cărora se simte extraordinar.

Concertul  a fost prezentat de Ambasada Italiei la Bucureşti în colaborare cu ArCuB, cu sprijinul Enel.