Sâmbătă, 1 iunie 2024, la ora 11:00, va avea loc evenimentul dedicat copiilor „Musical Playground, o sărbătoare de Ziua Internațională a Copilului”, organizat de către Asociația Institutul Internațional de Arte în colaborare cu Școala Germană „Hermann Oberth” și The Agency, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Acest eveniment este unul caritabil prin care Asociația Institutul Internațional de Arte promovează și organizează concursuri naționale și festivaluri pentru tinere talente.

Programul va cuprinde: Camille Saint-Saens – Carnavalul Animalelor și piese din repertoriul coral național și internațional ce va fi susținut de Ansamblul de băieți al Corului de Copii al Radiodifuziunii Române – dirijor Magdalena Faur, dirijor invitat Liviu Ofițeru, Ansamblul coral al Școlii Germane „Hermann Oberth” și Pașol Music Ensemble format din: Mădălina Pașol (pian), Maria Maleș (pian), Andrei Zefir Brezeanu (vioară), Ondin Brezeanu (vioară), Daniel Vots (violă), Ava Pașol (violoncel), Cătălin Pașol (violoncel), Irina Pașol (flaut), Adrian Duminică (clarinet), Sara Gheorghiu și Matei Ionești (percuție).

De asemenea, vă întâmpinăm cu o expoziție „România, prin ochii copilăriei” de tablouri semnate de tânăra pictoriță Ava Pașol, în vârstă de 14 ani.

„Ne dorim să încurajăm copiii să asculte muzică, să o cânte și să se bucure de ea. Promovăm cultura și tinerii artiști atât pe plan național, cât și pe plan internațional, oferindu-le oportunitatea de a se afirma pe cele mai prestigioase scene, întrucât numai prin contactul cu publicul un artist poate evolua.

Așadar, acest eveniment nu este doar un motiv de sărbătoare, o invitație către o ascultare activă a ceea ce tinerii artiști interpretează, ci și un apel pentru sprijinirea activității culturale a asociației. Avem planuri îndrăznețe pentru ediția din toamnă a evenimentului ce va fi dedicat Valorilor Artistice Românești. Sperăm că ne vom bucura de susținere financiară din partea celor care iubesc arta și cultura. Lor le mulțumim anticipat.” – pianista Mădălina Pașol.