[m]others, o hartă rizomatică a maternității | performance și expoziție
În cadrul proiectului [m]others nouă artiste au împărtășit practicile lor pentru a privi cu prospețime condiția de a fi părinte, copil și/sau femeie. Pe 25 septembrie, la ARCUB, ele deschid acest univers către publicul larg, care este invitat să parcurgă un drum prin spații și timpuri diferite, stimulat de elemente vizuale, auditive, kinestezice. Pe acest drum, fiecare se poate (re)cunoaște pe el însuși.
Program:
[m]others – prezentare performativă, work-in-progress de Valentina de Piante, în Sala Mare
->> Sâmbătă, 25 septembrie, ora 19:00
Durata performance-ului: 1’20’’
[m]others – expoziție de Otilia Cadar și Silvia Niculae, în Sala Bolților
->> Sâmbătă, 25 septembrie: 16:00 – 21:00
->> Duminică 26 septembrie: 16:00 – 21:00
Durata de vizitare a expoziției: 40’’. Expoziția poate fi vizitată înainte sau după performance.
Rezervări la contact@indiebox.ro. Acces gratuit.
PERFORMANCE [M]OTHERS
“Puterea de a procrea, puterea de a conține, puterea de a lăsa să curgă, puterea de a îmbrățișa infinitul, puterea de a fi neputincios, puterea de a hrăni, puterea de a fi mâncat, puterea de a tămădui, puterea de a însoți până în ultima clipă.”
Mamele performează cu corpurile împrumutate de la alții. [m]others, mamele celorlalți, sunt conștiente că ceea ce fac le va transforma de la un capăt la altul în propria lor ființă, în gânduri, emoții și fapte; în propria lor piele; în centrul inimii lor, în curajul de a se dărui în totalitate. Cu sinceritate totală, se arată dincolo de convenții, de frici și de aparențe, de roluri cuminți, sugrumate de autoritate. Dau drumul la ceea ce nu se poate vedea sau auzi, fără a stârni judecăți de valoare, de dezaprobare sau de nebunie. Acționând cu libertatea și curiozitatea unor copii neatinși de prejudecăți, dau mai multă forță sufletelor.
[m]others este un act contemplativ-transgresiv dedicat tuturor părților din noi care au fost inhibate la acțiune și obligate la tăcere. Mamele sunt o comunitate în afara timpului: ele – prezentul, sunt conectate cu bunicile – trecutul, și cu copiii lor – viitorul.
Prezentarea performativă invită toate persoanele prezente la un moment participativ.
Credite proiect:
Concept și direcție artistică: Alexandra Bălășoiu & Valentina De Piante.
Cercetare de Valentina De Piante.
Creat cu: Alexandra Bălașoiu, Oana Băluța, Mădălina Dan, Valentina De Piante, Loredana Lărionescu, Teodora Moroșanu, Silvia Niculae, Diana Spiridon
Și cu: Alexandra, Alina, Ana, Anca, Andreea, Angela, Antoaneta, Cătrinel, Cristina, Diana, Georgiana, Gregorio, Ileana, Indie, Cristina,Laura, Lilje, Alexandra, Loredana, Lucia, Maya, Maia, Mădălina,Monica, Oana, Ruxandra, Silvia,Sofia,Talia, Teodora, Vlad, Zoe
Compoziție, sound design și voce live: Teodora Moroșanu
Costume: Silvia Niculae
Grafică: Oana Băluță
Expoziția: Otilia Cadar și Silvia Niculae
Sound design și Dj: Bogdan Ciuperca
Light design: Alexandros Raptis
Filme și fotografii ale rezidenței: Silvia Niculae
Fotografii ale evenimentului și performance-ului: Alina Ușurelu
Un proiect Indie Box.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Găzduit de: AREAL- spațiu pentru dezvoltare coregrafică
Sprijinit de: Primăria Municipiului București prin ARCUB
Sponsori: Popasul Pescarilor
Accesul la eveniment se face în urma verificării temperaturii. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toata durata evenimentului. Nu există condiții și verificări în ceea ce privește vaccinarea.