Joi, 18 decembrie, Asociaţia Paspartu a lansat numărul 3 al Revistei Arte & Meserii (rAM), ultima ediţie pe acest an, urmat de un show de improvitaţie cu The Backstage Boys şi un afterparty. Revista se găseşte online, pe site-ul www.revistaartesimeserii.ro şi în variantă printată, în număr limitat, prin câteva premii la eveniment şi în câteva cluburi şi cafenele din Bucureşti, pe care le vom anunţa ulterior pe Facebook sau pe site-ul www.asociatiapaspartu.ro.

 
Al patrulea număr rAM de până acum încheie anul. Şi parcă toate lucrurile inedite, diferite, interesante converg în cele peste 100 de pagini ale revistei. rAM, nr. 3 este locul în care te întâlneşti  cu artişti aflaţi la primul pictorial sau deja cunoscuţi ai covorului roşu, al celebrităţii, cu tineri debutanţi sau cu o experienţă în domeniu de peste 13 ani.

Pe copertă este Alex Gâlmeanu, aflat pentru prima dată în ipostaza de subiect al fotografiilor, pictorial şi coverstory focusat pe el. Nu a fost greu să ne gândim la un articol cu el, pentru că de mult timp ne-a fascinat munca lui, între reviste, reclame, premii câştigate, proiecte culturale, personale pentru care numele lui e auzit în atâtea părţi. Este un articol în care vorbim şi despre fotografie, dar dincolo de asta, citeşti lucruri noi despre omul din spatele aparatului.

De la actriţa Mirela Oprişor am aflat cum i se pare succesul, covorul roşu, rolul din filmul „Marţi, după Crăciun”, femeia din spatele rolului şi problemele cu care se confruntă „80% dintre femei”.

La muzică i-am prins pe britanicii We Have Band în scurta lor vizită în România, am aflat ce lucruri le plac în ţară, ce zic despre albumul lor de debut, ce urmează, cum vor să se relaxeze. Andrei „Robin” Proca ne-a povestit despre backstabbing, bătăi în concerte, despre Partizan, versurile şi viitorul Robin & The Backstabbers.
Theo Herghelegiu, regizor de teatru, “atacă” într-un interviu sincer teatrul independent şi societatea românească.

La Arte plastice faci cunoştinţă cu un Adrian Trestian, caricaturist care mai are puţin şi doboară recordul mondial la viteză: 137 de caricaturi/oră şi cu un artist „prea” inedit, Cristian Scutaru.

La literatură amintim de un scriitor ale cărui cărţi probabil le citeai în liceu/facultate, împrumutate de la prieteni, despre care vorbeai apoi la o bere: Alexandru Vakulovski, autorul „Bong”, „Pizdeţ”.

Noul număr vine şi cu o rubrică nouă, OnTopic, unde prezentăm acele tipuri, ramuri ale artei şi culturii neîncadrabile într-o anumită categorie. Avem modă unicat, marca Fusion by Cernei şi un interviu cu unul dintre cei mai buni coregrafi din România, Florin Fieroiu.

La OffTopic, ca şi până acum, aberăm cu un mesaj, scriem cu originalitate, ilustrăm cu imaginaţie şi te lăsăm în aşteptare până la numărul viitor.