Proiect creat de Asociația Centrul de Fotografie Documentară şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

O echipă mixtă (fotograf, jurnalist, doi antropologi, studenți la sociologie SNSPA, designer, om de comunicare, muzician /inginer de sunet) vor cerceta timp de 3 luni viața socială((rutine și practici cotidiene, cultura materială) a garajelor din București și vor publica rezultatele pe pagina web dedicată acestui proiect – www.cdfd.ro. Studiului comparativ i se va alătura o documentație deja în lucru, nepublicată, a garajelor din Chișinău.

Scopul principal este de a cunoaște lumea din jurul nostru, de a aduce la cunoștința publicului și de a pune în dezbatere aspecte importante ale vieții cotidiene care trec neobservate la o primă vedere. Proiectul își propune să cartografieze micro-universurile ce se ascund în garajele din București, să recupereze aceste istorii și povești personale și să le expună publicului într-o formă coerentă și inovativă.

Despre Centrul de Fotografie Documentară

Centrul de Fotografie Documentară este o asociație înființată în 2016, care desfășoară proiecte de fotografie documentară și care promovează fotografia documentară în România și la nivel internațional.

Realizează în echipe interdisciplinare proiecte preponderent vizuale, documentate pe termen lung și încheiate cu expoziții foto, albume de fotografie, cărți, serii de vederi și tipărituri experimentale. Centrul de Fotografie Documentară se află într-o permanentă căutare de noi moduri de a ajunge la public. Mențin platforma digitală (www.cdfd.ro). Stimulează producerea de materiale noi prin organizarea primelor burse de fotografie documentară începând cu 2017, identifică fotografi tineri pe care îi promoveazăși îi formează.

Sursa foto: Petruț Călinescu/ Cdfd