𝗜𝗻𝘁𝗶𝗺𝗮𝘁𝗲 𝗖𝗵𝗼𝗿𝗲𝗼𝗴𝗿𝗮𝗽𝗵𝗶𝗲𝘀. 𝗖𝗮𝗿𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝗲𝗶 𝗻𝗼𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 – 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶

Concept artistic: Andreea Capitanescu

Co-autori & performeri: Alisia Nină, Ciprian Chiujdea, Ciprian Mihăilă-Leotescu, Cosmin Dorian Ilie, Pedro Gafei Aurelian, Vlad Benescu

Invitați speciali (UA): Lena Sabosia, Anton Ovchinnikov

Date desfășurare intervenții: 10 – 12 octombrie, orele: 14:00 – 18:00

📍 Parcul Timpuri Noi, Intersecția Nerva Traian cu Splaiul Unirii, București

__________________________

În urma ”Apelului deschis –  Intimate Choreographies” lansat la începutul lunii septembrie, 5 artiști, dansatori și coregrafi au fost selectați pentru a realiza intervenții în spațiul public prin folosirea sistemului public de camere de supraveghere (CCTV – closed-circuit television) ce captează și documează experiența interacțiunii dintre public și interpreți. Acestora li se alătură ca invitat special, artista ucrainiancă Lena Sabosia.

Intervenția artistică constă în ghidarea audio în spațiul public a unui grup de maxim 20 de participanți simultan printr-un sistem audio individual (căști și receiver). Construcția coregrafică și dramaturgică, include indicații privind interacțiunea cu cei din jur, acțiuni coregrafice comune, integrând totodată momente de reflecție individuală experimentate simultan, prin fragmente din poemele artistului Anton Ovchinnikov (traduse în limba română și engleză).

Dansatorul și coregraful ucrainean Anton Ovchinnikov, a ales să rămână în orașul natal Kiev pe durata războiului din Ucraina. Din prima zi de război scrie și postează pe contul personal de social media poezii și poeme scurte, într-o încercare de a rămâne conectat artistic la experiența traumatizantă a izolării forțate, a violenței, deznădejdii și speranței, a unui corp blocat și captiv, care continuă să creeze o coregrafie a gândurilor, într-un timp care se dilată odată cu conștientizarea fragilității fiecărei ore de viață.

Conceptul proiectului pornește de la ideea ca spațiul de supraveghere/urmărire poate genera de fapt o intimitate emoțională

profundă, care odată transpusă în cadrul instalației, subminează structura de putere detașată și neuniformă a tehnologiei.

______________________________

Producător: Asociația 4 Culture

Co-producător: WASP Studios

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă