Proiectul ”Străzi deschise-București, Promenadă Urbană” a atras deja zeci de mii de oameni în cele trei weekend-uri de desfășurare, dovadă a nevoii bucureștenilor de zone pentru promenadă și relaxare.

Pe parcursul desfășurării proiectului s-au primit mai multe solicitări din partea cetățenilor. Astfel, în urma consultării cu societatea civilă, începând din acest weekend vor fi luate o serie de măsuri menite să asigure liniștea riveranilor, dar și confortul și siguranța celor care participă la eveniment:

◾ Limitarea muzicii amplificate în aer liber, atât pentru localurile/terasele din zonă, cât și pentru artiștii stradali;

◾ Desemnarea unor zone dedicate pentru artiștii stradali care participă ad-hoc la eveniment;

◾ Interzicerea comerțului stradal și a oricărui tip de mobilier stradal inestetic, care este în neconcordanță cu aspectul zonei;

◾ Restricționarea circulației bicicletelor și trotinetelor doar pe pista dedicată și interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal și în zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act – str. Amzei).

Aceste măsuri vor intra în vigoare chiar din acest weekend, poliția locală a început deja informarea riveranilor, iar polițiștii locali vor fi prezenți pe tot parcursul desfășurării proiectului pentru a se asigura că vor fi respectate aceste reguli.

Informarea transmisă operatorilor economici din domeniul HoReCa este disponibilă aici.