Toamna continuă în proiectul Spații Ludice:voce, corp și oraș prin acțiuni ce pun în mișcare adulți și copii deopotrivă, aducând locuitorii Bucureștiului din spații deschise în spații închise pe care le transformă creativ în locuri ce încurajează interacțiunea ludică, dansul liber și reconectarea cu sine. Proiectul este implementat de Indie Box, co-finanțat de Primăria Municipiului Bucureșți, prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022.

Pentru că în dans energia copiilor eliberează emoții și devine o reală sursă de inspirație, Mișcare creativă pentru copii și părinți le aduce participanților (copii și părinți) un atelier în care cu toții se mișcă pe aceleași planuri, cu aceleași reguli, ascultându-se și oglindindu-se unii în alții. Adresat tot celor mici, Singing bodies pentru copii pornește de la muzicalitatea interioară și caută – prin exerciții inspirate de dans contemporan, beat-box și tehnică vocală  – contexte de explorare a relațiilor dintre voce, corp și spațiu.

După ce performance-ul Kablat la trecători a dat viață unor intersecții importante din București, acum lounge-ul AREAL devine locul în care povești despre sunete, mișcări și cuvinte prind viață prin participarea unor artiști din diverse zone culturale:

  • Sesiunile de Dans Liber și muzică live continuă cu o nouă ediție ghidată de artistul Denis Bolborea, pe 7 octombrie la AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică. De această dată evenimentul aduce poezia lâng dans, prin prezența poetului Mugur Grosu. În afara oricăror pretenții performative, publicul larg este invitat să se redescopere și să regăsească puterea transformatoare a jocului, accesându-și resursele nelimitate ale propriului corp.
  • Pe 14 octombrie concertul Kablat – beatbox și live-looping aduce publicului un performance de improvizație original, în care Denis Bolborea produce muzică live organic, pornind doar de la voce și beatbox.
  • Timp de două săptămâni (3-9 octombrie și 15-21 octombrie) o serie de Instalații Interactive produse în urma unui laborator interdisciplinar de artistul Denis Bolborea, poetul Mugur Grosu, artistul vizual Dorin Cucicov, producătorul cultural și specialist VR Konrad Mihat și artistul foto-video Cătălin Munteanu îi invită pe vizitatori să se lase imersați într-o poveste ce traversează sunete, cuvinte, imagini și mișcări.
  • Cea de-a doua serie de ateliere de explorare a metodei Feldenkrais, cuValentina de Pianteva avea loc în 20 și 27 octombrie și readuce metode corporale care evidențiază conexiunea cu propriul potential creative, cu integrarea ariilor senzorio-motorii-emoționale-cognitive ale creierului.
  • Performance-ul Capilar, prin care coregrafa Cristina Lilienfeld explorează intersecția dintre dans, cuvânt și respirație ca metodă de comunicare va avea loc în 30 octombrie.
  • Începutul lunii noiembrie aduce la ARCUB Moving [M]others – un spectacol performativ dezvoltat de 8 artiste (6 mame, o fiică și o coregrafă invitată) ce integrează diversotatea vârtelor și experiențelor printr-un traseu care trece prin emoție, corporalitate, cuvânt, sculptură și desen.
  • Proiectul Spații Ludice: voce, corp și oraș se încheie în luna noiembrie cu un ARTIST TRIP în care coregrafa Alexandra Bălășoiu va explora diverse spații publice și mijloace de transport din București cu un grup de 10-15 spectatori, într-o călătorie intimă, ce va include mărturisiri din practica artistei.

Finalul va fi marcat de o vizionare a filmului [ship of fools] în spațiul AREAL, precum și de o sesiune de feedback.

Toate proiectele dezvoltate sub umbrela Spații Ludice și-au asumat misiunea de a subția barierele dintre public și performeri, de a duce mișcarea și dansul contemporan în zone pe care le traversăm zilnic: fizic sau spiritual.

Indie Box este  o ’cutie’ cu proiecte independente care propune contexte și produse artistice ce provoacă gândirea și obiceiurile contemporane. Țintim către minți și corpuri mai libere, interacțiuni mai conștiente și cadre sociale care recunosc complexitatea și sprijină diversitatea.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București (www.pmb.ro) sau ARCUB (www.arcub.ro).