UPDATE!

Primaria Municipiului București prelungește până pe data de 20 august 2017 perioada de înscriere la concursul „Cea mai frumoasa fațadă” ca urmarea a solicitărilor venite din partea locuitorilor capitalei. Astfel, pentru a oferi posibilitatea tuturor bucureștenilor să participe la competiție și pentru a le pune la dispoziție timpul necesar pentru amenajarea unui număr cât mai mare de spații, lucrările din concurs pot fi votate de cetățeni în perioada 21 – 23 august 2017.

Vizitele pe teren ale juriului și perioada de jurizare vor avea loc între 21 și 31 august. Câștigătorii vor fi anunțati pe 8 septembrie 2017, premiile fiind în valoare totală de 214.000 lei.

Structurată pe trei sectiuni: „Cea mai frumoasă fațadă”, „Cel mai frumos balcon” si „Cea mai frumoasă gradină”, competiția urmarește îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și implicarea acestora în activitățile gospodarești prin amenajarea fațadelor clădirilor, a balcoanelor și a spațiilor verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori si arbusti ornamentali.

Municipalitatea își propune astfel să recompenseze și să încurajeze eforturile locuitorilor Capitalei care doresc să contribuie la înfrumusețarea orașului, fie că sunt persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari/locatari.

Astfel, bucureștenii sunt invitați să amenajeze fațadele clădirilor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, balcoanele și spațiile verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori și arbusti ornamentali, în functie de posibilitatile de amenajare.

NOTA:

Sinteză regulament:

Potrivit regulamentului concursului, se poate înscrie în concurs orice persoană fizică care a implinit vârsta de 18 ani, asociațiile de proprietari, asociațiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociațiile, fundațiile și instituțiile publice, altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului București, precum și societățile comerciale.

De asemenea, participanții, fie că sunt persoane fizice sau juridice, trebuie să îndeplinească cumulativ  mai multe condiții, una dintre acestea stipulând că trebuie să fie proprietari sau să aibă drept de folosință asupra imobilului care face obiectul amenajării.

În cazul persoanelor juridice acestea trebuie, de asemenea, să aibă adresa-sediul principal sau secundar pe raza teritorială a Municipiului București, să fie  persoană fizică autorizată, respectiv persoană juridică înființată în conformitate cu prevederile legale în vigoare și să-și fi îndeplinit obligatiile cu privire la plata contribuțiilor la bugetul de stat consolidate și la bugetul local sau plata altor taxe în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Înscrierea și participarea la concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare.

 

 

Bucurestenii, invitati sa participe la concursul „Cea mai frumoasa fatada”. Premii in valoare totala de 214.000 lei pentru cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa gradina sau cea mai frumoasa fatada.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, organizeaza, in perioada 16 mai – 26 iunie 2017, Concursul „Cea mai frumoasa fatada”, structurat  pe trei sectiuni: „Cea mai frumoasa fatada”, „Cel mai frumos balcon” si „Cea mai frumoasa gradina”. Municipalitatea isi propune astfel sa recompenseze si sa incurajeze eforturile locuitorilor Capitalei care doresc sa contribuie la infrumusetarea orasului, fie ca sunt persoane fizice, persoane juridice sau asociatii de proprietari/locatari.
Astfel, bucurestenii sunt invitati sa amenajeze fatadele cladirilor in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea, balcoanele si spatiile verzi adiacente imobilelor cu plante naturale decorative, arbori si arbusti ornamentali, in functie de posibilitatile de amenajare.

Primarul General, Gabriela Firea:

„Prin acest concurs intentionam sa stimulam cetatenii, firmele, institutiile publice, asociatiile de proprietari sa-si infrumuseteze si ecologizeze imobilele pentru ca ne dorim sa avem in Capitala cat mai multe cladiri curate, impodobite cu flori si plante decorative, cu spatii verzi aranjate, asa cum exista in orase din Franta, Spania si Italia, faimoase pentru multitudinea de plante si flori ce impodobesc spatiile verzi si fatadele cladirilor”.

In cadrul concursului vor fi acordate premii in valoare totala de 214.000 lei, acestea fiind distribuite pe sectiuni si categorii: categoria persoane fizice, categoria asociatii de proprietari/locatari, categoria persoane juridice.
Cel mai mic premiu va fi in valoare de 500 de lei (mentiune), iar cel mai mare in valoare de 5000 lei (Premiul I).

Concursul” Cea mai frumoasa fatada” se adreseaza amenajarilor deja realizate in momentul inscrierii acestora in concurs, in perioada 15 mai – 11 iunie 2017. Lucrarile din concurs pot fi votate de cetateni in perioada 12 – 14 iunie, iar vizitele pe teren ale juriului si perioada de jurizare vor avea loc intre 12 – 18 iunie. Prezentarea si premierea castigatorilor va avea loc in perioada 23 – 25 iunie 2017.

NOTA:

Sinteza regulament

Potrivit regulamentului concursului, se poate inscrie in concurs orice persoana fizica care a implinit varsta de 18 ani, asociatiile de proprietari, asociatiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociatiile, fundatiile si institutiile publice, altele decat cele din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, precum si societatile comerciale.
De asemenea, participantii, fie ca sunt persoane fizice sau juridice,  trebuie sa indeplineasca cumulativ  mai multe conditii, una dintre acestea stipuland ca trebuie sa fie proprietari sau sa aiba drept de folosinta asupra imobilului care face obiectul amenajarii. De asemenea, persoanele fizice sau reprezentantul legal al persoanei juridice nu trebuie sa fie salariate si/sau colaboratori ai Organizatorului sau sot/sotie, ruda sau afin pana la gradul IV al persoanelor care, potrivit legii, au participat si participa la initierea si derularea prezentului concurs.

In cazul persoanelor juridice acestea trebuie, de asemenea,  sa aiba adresa-sediul principal sau secundar pe raza teritoriala a Municipiului Bucuresti, sa fie  persoana fizica autorizata, respectiv persoana juridica infiintata in conformitate cu prevederile legale in vigoare si sa-si fi indeplinit obligatiile cu privire la plata contributiilor la bugetul de stat consolidate si la bugetul local sau plata altor taxe in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Inscrierea si participarea la concurs nu presupun perceperea de costuri sau taxe de participare.

Inscrierea la concurs a amenajarilor se va face prin accesarea de catre participanti a aplicatiei de concurs disponibila online pe pagina organizatorului www.pmb.ro<http://www.pmb.ro/>, adresa concurs.pmb.ro<http://concurs.pmb.ro/>

Conform regulamentului, participantii la concurs pot incarca minimum 3 – maximum 5 fotografii reprezentative ale amenajarii, in format jpeg/jpg/png, din care cel putin 2 fotografii de ansamblu realizate din strada care sa permita identificarea lor pe teren si 1-3 fotografii de detaliu;

Totodata se va completa un scurt text explicativ care sa mentioneze: suprafata amenajata, conceptul amenajarii, vegetatia utilizata, cromatica, etc.

Pentru mai multe detalii referitoare la organizarea concursului si acordarea premiilor puteti accesa link-ul de mai jos:

http://concurs.pmb.ro/pages/regulament
precum si pe: www.pmb.ro<http://www.pmb.ro/>, www.arcub.ro<http://www.arcub.ro/>si concurs.pmb.ro<http://concurs.pmb.ro/>