1 iulie 2017
Parcul Unirii: 19:00 – 20:00
Parada Bulevardul Unirii – Piața Constituției: 20:00 – 21:00
Piața Constituției: 21:00 – 23:10

2 iulie 2017
Piața Universității, Calea Victoriei, Parcul Krețulescu, Piațeta Odeon: 19:00 – 22:40

Primăria Capitalei marchează, în perioada 1-2 iulie, începutul sezonului estival în București cu două zile de spectacole în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-FIT in the Street!, evenimentul care transformă în această vară orașul într-un punct principal de atracție turistică.

Primul dintr-o serie de cinci weekenduri cu spectacole de teatru de stradă, weekendul 1 – 2 iulie anunță o ediție eclectică B-FIT in the Street! 2017 cu show-uri itinerante pentru familii, numere de acrobație pentru amatorii de senzații tari și producții la scară mare, care promit să lase publicul cu respirația tăiată.

Pentru deschiderea festivalului de sâmbătă, 1 iulie, organizatorii anunță cinci ore pline de distracție, care îi vor purta pe bucureșteni și turiști în trei puncte cheie ale orașului, cu spectacolele de zi din Parcul Unirii, parada de pe Bulevardul Unirii și spectacolele nocturne din Piața Constituției.

Startul B-FIT in the Street! 2017 se dă sâmbătă, 1 iulie, de la ora 19, în Parcul Unirii, care devine punctul de întâlnire al fanilor teatrului de stradă cu artiști pe catalige și acrobați din Italia. Personajele venețiene de secol XVII de la Incanti Barocchi, costumele de fluture cu aripi enorme ale artiștilor Farfalle in Danza și statura impunătoare a Mascotei stârnesc curiozitatea și amuzamentul bucureștenilor și turiștilor. Pe lângă personajele fantastice pe catalige, spectacolul Mistral ridică nivelul de adrenalină al publicului, cu o demonstrație de acrobație a unui artist suficient de curajos să se urce la cinci metri înălțime, în vârful unui stâlp susținut în poziție verticală de patru cabluri ținute chiar de voluntarii din public.

După ce Parcul Unirii devine neîncăpător pentru publicul festivalului, artiștii pe catalige de la Farfalle in Danza, Incanti Barocchi și Mascota pornesc la ora 20:00, pe Bulevardul Unirii, într-o paradă de muzică și culoare. Li se alătură artiștii Samba și insectele cyborg gigant din spectacolul francez Microcosmos, libelulele, furnicile și albinele Teatrului Masca din spectacolul Invazia, care invită spectatorii să se alăture paradei ce se îndreaptă înspre Piața Constituției.

Începând cu ora 21:00, ultima parte a zilei este rezervată spectacolelor nocturne de proporții din Piața Constituției. Odată cu lăsarea serii, spectacolul francez Microcosmos se transformă într-un spectacol de lumină în care creaturile pe jumătate mecanice, pe jumătate organice își aprind, într-o multitudine de culori, aripile, ochii și picioarele gigantice, de care sunt atârnați acrobați care cântă la vioară.

Cele două producții spectaculoase din închiderea serii, Osa Show – SONICS și Carillon 3.1, beneficiază de o singură reprezentație în cadrul ediției din acest an a festivalului. De la ora 21:20, decorul amplu al Pieții Constituției este transformat de acrobațiile aeriene ale companiei Sonics, artiștii italieni care au deschis campionatul de fotbal Euro în 2012. Centrat în jurul unei piramide suspendate la 20 de metri deasupra solului, spectacolul Osa al celor de la Sonics aduce la București o demonstrație de acrobații captivante și complexe întregite de dans, muzică și light design.

După ce au fost în 2009 la B-FIT in the Street! și anul trecut la Festivalul Internațional de la Sibiu, artiștii de la Kitonb revin în România cu Carillon 3.1, un spectacol de teatru urban jucat în 200 de orașe din peste 30 de țări din 4 continente. Cu o scenografie supradimensionată suspendată la 80 de metri în aer, dansatorii acrobați creează, începând cu ora 22:20, un show tridimensional pe un soundtrack ce variază de la muzica electronică la mantre, la muzică simfonică sau incantații primitive.

Primul weekend de festival continuă duminică, 2 iulie, cu spectacole care se întâmplă concomitent în patru zone din București: Piața Universității, Calea Victoriei, Parcul Krețulescu și Piațeta Odeon. Între orele 19 și 22:40, bucureștenii îi pot reîntâlni pe artiștii spectacolelor Farfalle in Danza, Incanti Barocchi, Mascota și Mistral, la care se adaugă reprezentații ale Teatrului Masca și jongleriile cu focul ale trupei autohtone, Flamestorm. De neratat pentru ziua de de duminică este show-ul în premieră în România, Sky Dance, renumit pentru reprezentațiile care acompaniază concertele lui David Guetta din Ibiza.

Umătorul weekend B-FIT in the Street începe de vineri, 7 iulie, și aduce în București numere interactive de magie, concerte la tobe, acrobații pe calcane și spectacole nocturne.

Parteneri media: TVR, Europa FM, București FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, BUSINESS REVIEW, Femeia, România Pozitivă, orasulm.eu, news.ro, inoras.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, kudika.ro, eva.ro, Blitztv.

Urmăriți-ne pe:
Detalii pe www.arcub.ro
Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival și al Zilelor Bucureștiului.